Blame it on the boogie! (I just can't control my feet)

Vad har hänt sen sist... Har ridit Chantelle, nu har vi börjat trava lite mer, men fortfarande lika piggilur! ;) Haha, får väl se när vi kommer till att galoppera längre bitar ha om hon blir lugn då! (Knappast)! :p

Varit i Örebro och handlat foder också och lite valp-prylar. Bland annat en tung skål att ha vetten i åt de små, de bara river runt på den lätta skålen jag hade, den nya tyngre badar de bara i! :)

En tacka till blev dålig, har haft koll på henne en längre tid för att hon sett tunnare ut än de andra. Hon får bo i egen box nu och har redan piggat på sig, hon är vinglig på benen bara... Och ett lamm som hade en rejäl klövböld får nu penicillin, plus att bölden spruckit! Uuurk, ja, ni vet kanske vad som finns i en böld -var! Han har såklart jodopaxomslag så att det ska dra ur äcklet också, men jag får ju klämma ut en del... ser ut som stora gulvita häst-snorblobbor som kommer ut ur det lilla lammbenet! :o Stackars liten! Men han är duktig.

Eftersom det inte är någon ände på saker och ting så har Sara blivit dålig igen också, så på måndag (imorgon) ska jag till kliniken med henne. Hon får ju redan medicin, men vill göra en genomgång och ev röntga. Jag kanske inte har sagt att hon har fång? Åtminstone typiska fångsymtom, jag har konsulterat kliniken innan och hon blev bättre av förra medicin-kuren, men nu är hon sämre igen. :( :( :( Hoppas nästan att de ska säga att det är något annat, vore ändå bättre med tex kotledsinflammation eller nåt..... Knasigt.

I lördags var det värsta åsk och blixt-ovädret här!!! :o Trodde himlen skulle ramla ner när jag var ute (på kullen såklart) och gav araberna kraftfoder! :S Gah! Regnade också förstås.
Tur att grannen och jag hann ta en ridtur innan det brakade lös! Red X-ina en skritt-tur ihop med henne och hennes dam som blev inriden i höstas och sedan har stått. De ville ha en trygg klippa med, =X-ina! :) A.k.a. isbjörnen... hon fäller nu! Jösses alltså, det bara rasade av, hade piggborste i ena handen och gummiskrapan i andra och bara rev av! Jätteskööönt tyckte X-ina! :) Kunde ha gjort ett täcke, två drag med piggborsten och den var full.

Men valparna då! Ja, Rockin' Robin, Man in the Mirror, Wanna Be Startin' Somethin' och Keep The Faith har varit i fårhuset! En och en alltså. Kul att se de olika reaktionerna! Robin var lite avvaktande, tittade gärna och nosade, men ville inte nudda, vände sig bort när lammen nosade på honom. Manne ville in till dem!! Han slickade och slickade på lammen och försökte ta sig genom staketet! :) Wanne-Banne slickade på dem och busade runt och Keepen ville gärna in, men inte lika mycket som Manne. :) Alla fick busa med Esther i halmen också och gå själva bitvis på vägen dit och hem. :) Esther leker gärna med dem, men de har ju knappt nån chans att springa runt för hon ska ta dem hela tiden! :p
Klippt klorna på alla igen också, vissa växer mycket och vissa typ ingenting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0