25-26/6

26/6
Nu har det gått exakt två veckor som jag skulle ta det lugnt, så idag kunde jag inte hålla mig längre! Red Chantelle en sväng på 50 min! Skulle ta det lugnt, men det blev iaf liiite trav och en galoppfattning. ;) Annars så övade vi på skänkelvikning och sidepass på vägen, samt halter. Jobbade fint! Märktes att det var bättre nu när hon har skor. Duktig tjej!
Här är damen:



25/6
Tömkörde/longerade Chantelle en halvtimme, provade galopp också, men det blev bara några steg i varje varv.
Sedan så borstade jag på X-ina och X-ando också, hade honom uppbunden. För övrigt så var han så söt i sin nya ljusblå grimma! :) Lite stor kanske, men på sista hålen överallt så funkar det ju! ;) Han gör som X-ina när det är riktigt skönt, står och gungar! Det är lite svårt att plocka äckel-fästingar då bara! Hehe, och då och då blir han ju så till sig så han måste klia tillbaka, dvs bita lite i mitt huvud! :P Jag står ju framåtböjd när jag plockar mellan hans framben.
Här kommer bilder:

Står och sover, X-ina bakom


Buse i skogen:

regn

Idag 24/6 pysslade jag med Cora och tog en promenad på 20 min med X-ina och X-ando. Borstade och kratsade hovar på dem också såklart. Plus att X-ando stod uppbunden. Stod stilla när jag plockade fästingar, duktig kille!  Insåg att jag inte har skrivit så mycket om vad jag gör med X-ando! Han har tidigare haft täcke på sig, haft rep runt ben, kropp och huvud och haft Esther på ryggen två gånger! Hihi! Så har han ju såklart gått i grimma och lyft hovar. Hmm, vad mer... varit uppbunden och gått en liten promenad utan mamma också! Han kan ta ner huvudet när man tar av grimman också! :) När vi gick promenaden idag övade vi på att stanna när jag stannar också, han var duktig! Han tyckte det var läskigt dock när vi gick förbi grannens hästar! Han föltuggade och försökte springa iväg! Lillemannen! X-ina brydde sig inte om dem. På vägen tillbaks fick han lite bråttom två gånger så jag fick backa honom (sprang nästan på/förbi mig), men han tog det bra. Lite irriterad var han nog när han var tvungen att gå snett bakom mig och inte klistrad till mamma! När jag släppte ut dem sen var han jättemammig! Snuttade järnet och sen hade han stenkoll på mig och kutade efter X-ina hela tiden! Haha!

19-22/6 var jag hos mamma och firade midsommar. (När jag ändå inte får rida/anstränga mig än). När jag kom hem på söndagen så kom Kawa hit och han åkte hem på tisdagen. :*

18/6
Longerade Chantelle igen, eller snarare tömkörde på volt i trav. Hade tömmar den här gången. Chantelle jobbade fint!
Borstade på X-ando och kratsade hovarna medans han stod uppbunden också. Gick en liten promenad utan mamma! :o Hihi, botråt gick han lugnt och fint, på vägen tillbaks blev det livat! Studsade och viftade med frambenen! Han var arg som ett bi när han inte fick kuta tillbaka till hagen! Haha! Och när jag släppte ut honom rullade han sig ilsket flera gånger och sen for han iväg i full galopp och sparkade bakut! Haha! Sen stannade han under "korkeken" (alltså äppelträdet som han gillar att stå under) och funderade! :) Söt liten rackare det där! :)

Nu blir det bildbomb på X-ando!

"Hmm..vad har vi här..?"


"Kan nån hjälpa mig öppna..!"


Han kliar Esther på magen!


Uppbunden!


Senaste bilden, klistrad vid mamma!

Jaha..

Jaha, jag hade gjort en lååång uppdatering häromdagen, men den fösvann tydligen! :/
Så det blir till att börja om då..........

Idag 17/6 har jag longerat Chantelle! Japp, vad gör man inte när man inte kan rida och vill öva på form i volt! Fast nästa gång tar jag tömmarna istället för longerlinan...
Chantelle fattade hur man gick på volt och hon jobbade på bra tyckte jag. Baken ska komma med mer, men vi får väl skynda långsamt! Det var jobbigt ibland tyckte hon! Vänster varv var lättare att gå i, tog en stund innan hon kom ner i höger varv. Kul att se henne jobba från sidan, och hur hon rör sig! :)
Sen pysslade jag om Coras man och svans och tog på det nytvättade täcket igen.
För övrigt så växer lilla X-ando så det knakar! Börjar komma fram lite "vuxen-päls" också!
Slänger in lite bilder från idag!

Var tog den spinkiga hästen vägen? :D




X-ando och X-ina:



14/6
MH med Esther! Resultatet och lite bilder finns på Esthers hemsida: www.gronelid.se/estherindex.htm

11/6
Hovslagaren var här och skodde, det blev helskoning på X-ina, Sara och Chantelle. Halv på Roxanne och verkning på Cora. Fröja var ju redan gjord tidigare. Cora fick lite bankövningar också, gick mycket bättre än förra gången, så det går framåt! :)

10/6
Red Fröja 6,7 km, 49 minuter. Red Chantelle fyra kilometer på 43 minuter i skogen.

9/6
Red Cora en ny runda, ca tre kilometer, tog 45 minuter. Hoppade upp på "fel" sida, och det hade inte Cnorrisen varit med om förr! Haha, så det blev lite studs och sprattel, men hon coolade ner sig och sen var allt som vanligt! :) Klev av på den sidan också, och då rörde hon inte en fena! :) (Har ju westernsadel på henne, så jag har ju foten kvar i stigbygeln även vid avsittning).
Körde Sara sex kilometer varav travade 4,5 km. Jobbade mycket duktigt!

8/6
Red Fröja med Chantelle som handhäst i skogen, ca 40 minuter, mest skritt. Gick bra!

6/6
Red Fröja 40 minuter ca fem kilometer. Red Chantelle 30 minuter, fyra kilometer.


30/5-5/6

5/6
Red Sara sju km och travade ca 4,5 km och galopperade ca 500 m. Tog en timme.
Red sedan Cora också, 4,6 km i skogen, backar upp och ner! Tog en timme. Bankade på fötterna före och efter, tror det blev runt tio bank på varje hov. Hon tjafsade med första frambenet båda gångerna, men lugnade sig och insåg att det gick bra. Fick jättemycket beröm på andra frambenet efteråt då hon var på väg att börja tjafsa men tog tillsägelsen och slutade utan att jag behövde sätta ner foten. :) Ta i trä, men svansen har börjat växa ut fint nu när hon inte kliar på den! :)
Hon var duktig ute också, fick klättra uppför och sätta under sig nerför! Blev löddrig runt sadeln till och med! ;)


4/6
Tog Fröja på en skritt-tur, ca 50 minuter i skogen. Jättepigg! Härligt!
Red Chantelle också 45 minuter, mest i skogen. Travade fint!

Vackra Fröja:




3/6
HÄMTADE ROXANNE! :) 
Pysslade om Cora lite på fm, och åkte ner till skåne och Oppreva på em. Var framme vid åtta på kvällen. Fikade lite hos Jörgen och Britt och sedan lastade vi på Roxanne och började resan hem! :) Roxanne var ivrig, gick in direkt i lådan! Hon brukar alltid stå lite först innan hon går helt in, men nu var det tydligen bråttom hem! När jag klev ut i fram ställde hon sig bredbent och tyckte att "kom igen, nu åker vi!"
Åkte så sent så det skulle vara lite behagligare i transporten för Roxanne. Var hemma vid tre på natten.
De andra hästarna var glada! Jag tror att X-ina har saknat Roxanne, de står vid varann hela tiden nu, och Roxanne vaktar henne och bebisen! Innan jag åkte sa jag till hästarna att Roxanne skulle komma hem inatt, och X-ina spetsade öronen och stirrade på mig! Hon brukar inte bry sig så mycket annars. :)


2/6
Red Chantelle 25 minuter på fältet, ca två km. Travade en. :) Gick duktigt! Börjar komma med ryggen också!
Red Sara fem km, 50 minuter genom skogen. Trampade på bra på slutet och bjöd till galopp flera gånger! :)
ROXANNE ÄR DRÄKTIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16 dygn idag! Allt ser normalt ut så nu får vi hoppas att det håller sig! :D :D


1/6
VILA!


31/5
A9-ritten!
Åkte hemifrån halv sex på morgonen mot Kristinehamn och A9-ritten! Anna följde med som hinklisa! ;)
Väl framme lastade vi ur och gick lite med Fröja innan hon skulle in på förbesiktning. I förbesiktningen tyckte de att det var kul att se en fjording! :) Hon var okej och hade 56 i puls. Sedan kunde vi slappa lite innan det var bangenomgång kl 9. Efter bangenomgång var det dags att gå på toa och sadla på! Började skritta runt vid 10 för att värma upp. Eh, ja, det var ju bara 30 grader varmt den dagen, men ändå! Skrittade under tak i skuggan. Starten gick kl 10.30. Eftersom det var obligatorisk skrittsträcka precis i början så dröjde det lite innnan alla drog! När sträckan var över blev det full fart på ekipagen i täten, och då fick jag blåhålla Fröja för att hon inte skulle dra efter! Jag hamnade först i klungan som tog det lite lugnare där, så jag fick hålla henne ett bra tag! Och precis när hon börjat lugna sig var det ett ekipage som bröt ifrån klungan och satte fart, så då var det bara att hålla igen! Sen var vi en klunga på fyra-fem som höll samma tempo iaf första 1,5 milen. Bland annat Myy, som jag red med på Lekebergsritten i höstas! (Vi har hållt kontakt). Sen var vi tre stycken som höll ihop under första slingan som var 33 km. Travade mestadels och skrittade korta snuttar då det behövdes. Några galopper blev det också. Som tur var var hinknissarna ute flera gånger längs banan så vi blev lite nerkylda då och då. Tog det ganska lugnt in till veterinärgrinden, men pulsen var ju uppe på grund av värmen. Fick låna en pulsmätare och fick hjälp med nerkylningen av snälla människor från min klubb, så pulsen gick ner från 94 till 56 i ett nafs! Häftigt! In i pulsningen och det blev 56 i mellanpuls, och Fröja såg bra ut i besiktningen! :) Jag och Myy hade samma ut-tid så vi höll ihop andra slingan som var "bara" 17 km. Nu låg vi på i galopp ganska mycket! Härligt när man kommer in i en rullande galopp km efter km! :)
Och så blev det så att vi även galopperade sista kilometern in i mål! Och då var det svårare att få ner pulsen! Den låg på 89 när vi satte på mätaren och när det var typ en-två minuter kvar innan jag var tvungen att pulsa så fick vi ner den på 58! Gick in i grinden och de lyssnade och lyssnade i evigheter så jag blev lite nervös där! Men det slutade på 60, vilket är det man max får ha! Phu! Och i besiktningen var hon även denna gång okej, inga anmärkningar nånstans! Tiden blev fyra timmar och 35 minuter! Hade siktat på fyra blankt då det är idealtiden i Folksam cup som vi är med i. Så jag är jättenöjd!
MYCKET BRA jobbat av Fröja!!!!!!!! Jag är SÅ imponerad och stolt över henne! I 30 gradig värme!!!!! :) :)
Fröja fick hederspris för kallblod! En säck krafft grund! Haha!
Hemresan gick utan problem och Fröja sprang glatt ut i hagen när vi kom hem! Fick lite extra mat och morötter först förstås! :) Fröjas första distans, 50 km är avklarad! JÄTTEKUL! Nästa deltävling i cupen är Vasaritten 10:e augusti! Så nu gäller det att hålla oss i form och kanske bli lite bättre till dess! :) :)


Här springer vi mot mål, foto Myy´s pojkvän Roger:
 

Här har vi gått i mål, bredvid är Myy och hennes Lipizzaner Bartok, foto Roger:




30/5
Badade Fröja inför tävlingen imorgon!

RSS 2.0