Ridläger

17/7 -Avslutning med uppvisning!
Efter mycket putsande, flätande och borstande så hade tjejerna en liten uppvisning för föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar. Först fick de värma upp i skritt och göra volter runt koner, sedan trava runt lite tillsammans innan de gjorde banan en i taget. Först var det slalom runt koner, sedan gå upp på lastpallen, in och igenom L:et. Trav vidare över cavalettin, sedan mot första hindret som var ett litet kryss, sväng mot cavalettin igen och mot nästa hinder som låg på snett igenom och sen byta varv mot sista hindret. Klart! Alla klarade det galant! :)

Line och Fröja


Smilla och Sara


Noa och X-ina


Line-Fröja, Smilla-Sara och Noa-X-ina



16/7
Idag hade vi träning inför uppvisningen imorgon, de fick prova att gå över lastpallen, så den kommer med på uppvisningsbanan också! :) Line ramlade av för första gången och blev överlycklig! :D Haha! Hon gjorde inte illa sig, och nu är det ju bara 99 gånger kvar! ;) Fröja kom snett mot hindret och hamnade precis vid lecastenen, så hon tog ett stort skutt över och Line gjorde en snygg volt ner på marken.
Vi ritade också hästens delar på papper, och sen fick de hjälpas åt att peka ut dem ute i stallet.

15/7
På förmiddagen hade vi hoppning, för Line och Noa var det första gången och det gick bra! :) De fick öva lite på fältsits först över cavalettibommar och sen skutta över ett litet kryss. Hästarna klev bara över, så jag la upp en rak bom istället och då hoppade dem! :) Tjejerna tyckte det va kul! :)
På eftermiddagen tog vi en längre tur ut, vi red till Ösjönäs och hästbadet där och plaskade med hästarna. Sara är en riktig badhäst och knallade iväg långt ut, X-ina stod nära stranden och plaskade runt, medans Fröja bara klev i med framhovarna när jag hjälpte till lite. Chantelle som jag red fick stå och vänta. :) På vägen dit frågade jag om vi skulle prova galoppera i en backe, men det var bara Smilla som ville då, så hon fick bromsa Sara lite när vi andra travade upp och sen fick hon galoppera ikapp. Och sen ville de andra också prova, hehe! Men vi väntade till tillbakavägen så vi kunde göra det i en backe. Sa att de fick stå i fältsits och bara följa med och så galopperade vi allihop! :D Gick jättebra, tjejerna var lyckliga! :) Vi tog en till galopp i en annan backe sen och det gick också bra. :)


Line och Fröja


Smilla och Sara


Noa och X-ina




14/7
Idag var Lovisa med oss på lägret, hon fick rida Cora.
Förmiddagens ridtur hade vi på fältet, de fick gå genom L och vända runt i liten fyrkant. Travade en del också, fick hålla reda på varann och hålla sig utanför konerna.
På eftermiddagen hade vi tränsets delar, de fick lära sig delarna och sen ta isär, säga alla delar och sen sätta ihop det igen. :) Sedan red vi ut, jag red Chantelle. Travade och provade en galopp, Noa och Line tyckte det va lite läskigt, att hästarna sprang så fort. Smilla är ju lite mer ridvan än de andra två.

Roxanne blev seminerad idag också!! :)

13/7
Idag började ridlägret! Tjejerna Smilla, Noa och Line packade in sina saker i ena stugan och sen blev det ridning!
De fick rida på fältet, gå slalom mellan koner, göra halt mellan bommar, trava runt fyrkantsspåret och rida lätt, och trava över cavalettibommar. Smilla fick Sara, Line-Fröja och Noa-X-ina. Alla skötte sig och jag tycker det blev en bra matchning häst-ryttare. :)

12/7
Idag hade jag först en ridlektion för några som har sommarhus här i närheten, mamman red Fröja, pappan red Sara och dottern, nio år red X-ina. De var inte så ridvana. De fick gå slalom mellan koner, göra halt mellan bommar och skritta över bommar samt prova trava lite. Svårt att rida lätt och styra och allt samtidigt! :) Dottern var riktigt duktig! Hade aldrig ridit utan ledare, men klarade X-ina fint! Jag sprang med i traven bara. :)
På eftermiddagen lastade jag in Roxanne och Rojin och åkte till seminstationen, äntligen! Rojin tog ett steg i taget in och sen gick Roxanne in direkt, så Rojins första lastning gick jättebra! :D
Urlastningen gick också lugnt och bra, sen blev Roxanne undersökt direkt, hade ett ägg på gång, redo för seminering på tisdag!

Regn o regn...

11/7
Flyttade fåren idag, gick bra! :)

10/7
Idag kom Askira fram med sina kisseungar igen! Och hoppsan, det var visst tre! ;) Så är det någon som vill ha en kisse.....? Tror att det är två gula killar och en tjej som har samma färg som Askira, mörk blyertsgrå med beiga streck i ansiktet! :) Såå söta!

9/7
Idag kom Lovisa och vi red en sväng i regnet, jag red Fröja och Lovisa Sara. Ca 40 min blev det, travade ca en kilometer. Fröja var pigg och fräsh! :) Sen var vi genomblöta.

8/8
Red X-ina idag, 30 minuter. Travade i fin form och jobbade duktigt! :) Flyttade tygeln!
Annars var jag till Örebro idag och inhandlade en del grejer och möbler till stuga nr ett.

7/7
Idag blev det bara en ridtur med Lovisa, sen var det åska, blixt och regn så vi höll oss inne. Men jag red Chantelle och Lovisa fick prova Cora innan ovädret! :) Det gick bra, Cora höll sig i skinnet med Lovisa och vi travade ca en kilometer och tog en liten galopp i en uppförsbacke. :) Kul!

6/7
Red X-ina idag, jag har lite träningsvärk idag också insåg jag! ;) Blev 45 minuter. Travade och tog en liten galopp. :) Lite stretig i munnen idag tyckte jag..ska nog flytta tygeln nästa gång.
Roxannes sår har förresten gått ner jättemycket! Fick något special att ta på svallköttet, och det är typ borta nu! :)

Sydnärkeritten-09

4/7 Sydnärkeritten-09
Idag bar det iväg till Pålsboda-trakten för att rida Clear Round 43 km!
Vädret verkade lovande, mulet och lite svalare än tidigare i veckan, men ändå 18-23 grader. 
Fröja gick igenom förbesiktningen med 46 i puls. Det var mass-start och jag tog det lugnt, skrittade iväg tillsammans med Sofia och Bandy som jag träffat tidigare, på vårritten förra året. Fröja skrittade på bra, och när vi började trava låg hon på lite, och när hon såg andra hästar "där borta" ville hon sticka, men jag lyckades få henne att lugna sig, bra! Det var några gånger jag fick hålla henne ordentligt, men hon höll sig i skinnet! :) Hon verkar tycka det här är kul! :D Vi höll ihop med Sofia o Bandy, och vi låg på 13-14km/h i traven första slingan (24km), vi skrittade lite och galopperade några korta bitar.Snittet låg runt 10km/h.  Pappa och Lovisa var med som hinknissar, och de stod på ett ställe under första slingan och vattnade mig och Fröja. Sen stod Sofias nisse på ett annat ställe så vi delade med oss. :) När jag kom in i vet.grind så var mina nissar inte där!!! De hade åkt vilse! :o Så det var bara att försöka börja kyla Fröja själv, slänga av sadel, kolla pulsen, få henne att dricka..... de kom efter en stund och hjälpte till, men det blev på håret att jag hann in i pulsningen! Phu! Det blev 49 i puls! :D Sen hade både Fröja och jag mat-dricka-vila-paus. :) När vi skulle ut på andra slingan (19km) hade mitt sällskap fått en tidigare uttid (de pulsade in snabbare), men vi kom överrens om att hon skulle söla lite och jag skulle dra på lite i början, så vi kom ikapp. :) I början, kanske nån km från starten var det ändå en obligatorisk skritt-sträcka så jag kom i kapp henne där. Sen höll vi ihop och låg runt 14-15km/h i traven och så tog vi några längre galopper, Fröja bjöd själv till en behaglig galopp, härligt! :D Sneglade på hastigheten i galoppen och nångång låg vi runt 23km/h. :) Några skrittsteg blev det också, främst där hinknissarna stod och där det var allmänt vatten utställt. Fröja drack mer på den här sträckan. Vi delade nissar denna sträcka också, så det blev två ställen. :) Mina nissar som aldrig varit på en distansritt var riktigt duktiga ute på banan! :) Gjorde som jag sagt, hehe! ;)
I målgång pulsade vi in liite tidigare, så det var inte på sekunden, men vi fick 59 i slutpuls. Phu igen! Kan tillägga att i grinden skrittade vi sista kilometern, i målgång blev det nog bara sista 500 metrarna. Och så blev vi omsprungna av tre andra som först skrittade bakom oss, men de ville springa i mål. Tiden blev 04:22:22 och snitthastigheten 9,2 km/h.
Så det blev som jag hade planerat! Hade tänkt 10km/h i snitt under ridningen, sen blir det ju plus den tiden det tar att pulsa ner i grinden, (man hade 20 min på sig) och då blir ju snitthastigheten lägre när man står still. ;)
Mycket nöjd med Fröja! Tittar man på hela ritten, hur hon uppförde sig, hastighet,  jämnhet, hur hon åt och drack, så var det här nog den bästa ritten! :D :D Kändes helbra! Hon kändes även pigg när vi släppte henne i hagen hemma så hon fick rulla sig ordentligt! :)

Här kommer vi mot mål i full skritt! Det är förstås Sofia och Bandy bredvid.
Lovisa har tagit bilden! :)




3/7
Idag var det bad av Fröja, packning av bil och påkoppling bil-transport. :) Lovisa kom och hjälpte till! :)

2/7
På fm fick Fröja nya skor och sulor!
Lovisa var här sen och vi red först X-ina och Cora en sväng i skogen, blev ca 500meter trav, och Cora skötte sig! 50min.
Sen red vi Fröja och Sara skritt i en timme, Fröja kändes pigg och klev på ordentligt! :) Laddar nu!

1/7
Red Fröja 3km, 28 min. Trav ca två km. Gjorde lite galoppfattningar. Kollade puls efteråt också, mätaren och mina fingrar visade inte lika... :s

30/6
Det är höskörd denna vecka.....

29/6
Red Fröja 6km, trav 5km. Känns bra! :)

RSS 2.0