MICHAEL JACKSON 1958-2009 R.I.P.

Jag fattar fortfarande inte att det är sant! :´(
Finns inga ord.
:´(

Han är en ängel nu.


Don't walk away
See I just can't find the right thing to say
I tried but all my pain gets in the way
Tell me what I have to do so you'll stay
Should I get down on my knees and pray

And how can I stop losing you
How can I begin to say
When there's nothing left to do but walk away

I close my eyes
Just to try and see you smile one more time
But it's been so long now all I do is cry
Can't we find some love to take this away
‘Cause the pain gets stronger every day

How can I begin again
How am I to understand
When there's nothing left to do but walk away

See now why
All my dreams been broken
I don't know where we're going
Everything we said and all we done now
Don't let go, I don't wanna walk away
Now why
All my dreams are broken
Don't know where we're going
Everything begins to set us free
Can't you see, I don't wanna walk away
If you go, I won't forget you girl
Can't you see that you will always be
Even though I had to let you go
There's nothing left to do
Don't walk away








Like a comet
Blazing 'cross the evening sky
Gone too soon

Like a rainbow
Fading in the twinkling of an eye
Gone too soon

Shiny and sparkly
And splendidly bright
Here one day
Gone one night

Like the loss of sunlight
On a cloudy afternoon
Gone too soon

Like a castle
Built upon a sandy beach
Gone too soon

Like a perfect flower
That is just beyond your reach
Gone too soon

Born to amuse, to inspire, to delight
Here one day
Gone one night

Like a sunset
Dying with the rising of the moon
Gone too soon
Gone too soon











I LOVE YOU FOREVER MICHAEL!
                      R.I.P.


Chantelle duktig!

27/6
Red Fröja 45 minuter, travade en km i sträck och sen övade vi övergångar mellan skritt och trav. Bra!
Red Chantelle också, 35 minuter. Först ut en sväng med trav och några galoppfattningar. Traven blev jättefin på slutet! Galoppen går lite fort! ;) Sen var vi lite på fältet också, backade i L, gick över lastpallen, gick runt i lilla fyrkanten och travade lite på volt, plötsligt tyckte Chantelle att det var dags att gå superfint! :o :D :D Lös tygel och fint böjd i en trevlig trav! Najs!
Bytte omslag på Roxanne ikväll också och gav medicinerna. Myste lite med Rojin också! :)

26/6
Idag kom Lovisa, och jag var inte upplagd egentligen (SORG), men sen visade det sig att hon gillar MJ och då kunde jag relaxa och pladdra på igen! :) Först red vi Fröja och Sara 7,5km, varav trav fem varav en på asfalt. Helt ok.
Sedan red vi Cora och X-ina, först ut en sväng, 3km, varav trav en km. Cora busig! Skakade på huvudet och sprallade runt så jag fick bli arg på henne! Sen red vi lite på fältet. Jag klev av nästan direkt och gjorde övningar från marken med Cora, tex. backa i L, kliva runt i liten fyrkant, och flytta henne sidlänges och vanliga gå-stanna-backa-övningen. Hon coolade ner och kunde koncentrera sig lite! Gick t.o.m. över lastpallen två gånger som ingenting, plötsligt! Innan hade hon stegrat och kastat sig åt sidan innan hon kunde sätta upp EN fot! :S Knasfia!
Lovisa fick rida runt lite själv först, men sen hade hon lite problem med svängar så hon fick göra en övning runt konerna, man kan säga att det är som att göra en bakdelsvändning, man flyttar bogen med hästen rak, bakdelen ska vara still. Hon fick prova själv först, hon hade gjort det på ridskola tidigare, men det fungerade mindre bra. Efter lite instruktioner funkade det mycket bättre! :D BRA! :) Sen avslutade vi.
Gav Roxanne medicinen.

25/6
Gratulerade Kawa som fyllde år idag!!! :*
Red Chantelle idag, 50 minuter. Först ut 3km och trav ca en km. Sen på fältet. Övade på bommar, sidepass, L, liten fyrkant och sen lite trav på volt. Fick ryta åt henne några gånger under turen, hon bara larvade sig och glodde på annat, men till slut så jobbade hon fint och på slutet gick det mycket bra! :D
Fick hjälp idag av grannen att fixa med Roxannes sår, och påbörjade också en hippotrim-kur och butta. Det har blivit lite svallkött, och guggar fortfarande. :/ Men ingen temp eller hälta.

Sent på kvällen fick jag höra att något hänt Michael (Jackson) så på med datorn och CNN på tvn, efter någon timme var det bekräftat att han...jag kan inte skriva det, men ni alla har väl hört vad som hänt.. :´( :´( :´(


23/6
Lovisa red Sara och jag red Fröja idag, en mil, varav trav 8km. Hästarna kändes piggare än förra gången vi red samma sträcka, och de bjöd mer till galopp också, toppen! :)
Bytte omslag på Roxanne, såret ser bättre ut, men lite "köttigt".

21/6
Red Fröja 7km och travade fem. 28 minuter.
Red Cora också, travade en kilometer och hon var jätteduktig! :D Travade lugnt och fint med huvudet nere, inget bus! :)
Bytte Roxannes omslag, väldigt guggigt idag, och luktade lite illa. :/ Men annars ok.

20/6
Idag provade jag en annan pad under westernsadeln på Chantelle, och det var mycket bättre! :) Först red vi 20 minuter på fältet, lite sidepass, över lastpallen, rollback och backning. Lite trav på volt också. Sen gick vi ut också och travade lite och en liten galopp. Rusade lite in i galoppen, men sen ok. Sammanlagt blev det 45min.

Cora har mognat!

19/6
Idag var Lovisa här, vi red först Fröja och Sara klätterrundan, dvs. 1km skritt, 1km trav, sen in i skogen till klätterbacken, upp och ner tre gånger = 200m upp och 200m ner, sedan tillbaka samma väg, 1km trav och 1km skritt hem. Blir 5km.
Gick bra, hästarna kändes fräscha. :)
Sen red jag Cora och Lovisa X-ina till Porsavattnet, blev 5,5km. Vi travade ca 1,6km, och i en uppförsbacke tog vi galopp! Observera att det var första galoppen med Cora med flit! :) Hon skötte sig jättefint! Tog upp huvudet lite, men inget bus! Och sen kunde vi fortsätta trava lugnt utan att hon hetsade upp sig av att just ha galopperat! :) :) Najs! I traven höll hon ner huvudet nästan hela tiden och koncentrerade sig, trots att X-ina ibland hamnar långt före! :) Hon kändes mycket mognare! Tror att senaste turen vi tog fick henne att mogna i huvudet, plus att jag fick igenom fajten vid stenen gången innan. Super!

X-ina och Lovisa vid Porsavattnet, mysigt!


Provade nya selen på Sara! Läckert! :)



18/6
Red Chantelle när det slutade regna på kvällen. Tog en kort tur med westernsadeln (den med bom), 25 minuter, travade en bit. Hon var lite larvig och skulle titta på allt och bli rädd, hehe. Sadeln kan inte ligga helt tokigt ändå, när jag klev av var sadelgjorden jättelös! Och den satt kvar när jag klev av och när vi vinglade runt på vägen innan. :o
Grannen kom över och hjälpte mig med rengöring av Roxannes sår igen.

17/6
Var till Örebro hela dagen med pappa och fixade ärenden och handlade. Hämtade två paket också, som innehöll nya sadeln och nya selen!
På kvällen var jag ut i hagen och fotade lite. :)

Roxanne med dotter Rojin, de är så söta! :)


Rojin vill krypa in i kameran!



16/6
Idag red Lovisa och jag Sara och Fröja (Jag rider Fröja och Lovisa Sara) en mil. Av det så travade vi 8km. Vi stannade till i tio minuter vid vattnet halvvägs, Sara var badsugen så hon plaskade omkring. Fröja gillar inte vatten, men hon drack lite. Ridtiden blev 1 timme och sju minuter, det var bra! Jag hade räknat med 1tim 15min. :)
Sen red jag Cora och Lovisa X-ina, vi hittade en ny väg på en gammal ledningsgata som jag varit nyfiken på länge. Det var mycket busk och en del ställen där man sjönk, men vi kom igenom helskinnade! ;) Lovisa fick gå först med X-ina, Cora är så osäker. X-ina går fram överrallt och Lovisa var tuff! :) Den här turen var väldigt nyttig för Cora tror jag! På ett ställe sjönk hon ner till knäna, men jag blev nog mer nervös då än Cora, hon tog det lugnt och klev upp på fast mark. X-ina var tydligen lättare, för hon sjönk bara med hovarna! En del skutt blev det också där Cora tyckte det var äckligt att sätta ner fötterna! Till slut kom vi ut på en grusväg där jag kände igen mig, så vi tog vägen hem. Travade en kilometer. :) Cora skötte sig! :) Nyttig tur! Tror det blev fem kilometer, det tog 1tim och 8 min.
Sen på kvällen kom grannen och hjälpte mig med Roxanne igen, och vi la om "polsterplast" som jag kallar det. :) Vad heter det egentligen?
Askira bar iväg med kisseungarna igen idag! Hon ville väl bara visa dem då. :/

Sara och Lovisa i vattnet :)



15/6
Anna ringde på morgonen och frågade om Noa med kompis kunde komma och rida hos mig idag, och jag sa ja.
Jag red Chantelle, och hade på bomwesternsadeln för att se om den passar och hur den känns på henne.
Noa fick rida X-ina och kompisen Ebba fick rida Sara. Vi skrittade mest, travade sammanlagt ca 500 meter, och så tog vi några steg i galopp i en liten backe! Allt gick bra, tjejerna var jätteduktiga! Det var första gången Noa galopperade med mening. (X-ina hade tydligen börjat galoppera en gång när Anna och Noa red hem hästarna till mig förut).
Ebba rider på ridskola, och var jätteduktig tyckte jag som orkade få Sara på rätt köl när hon försöker äta gräs! :)
Roxanne har gjort illa sig idag, två fula jack på insidan av ena bakbenet! Det var så så att jag bad grannen komma och titta, hon hjälpte mig att göra rent, vi la på salva för flugorna idag, så skulle hon ta med bra omslag imorgon. Roxanne var inte halt iallafall och hade ingen temp.
Idag kom Askira fram med två kisseungar! En mörkgrå med strimmor i ansiktet, precis som mamma och en gul!

14/6
Idag kom Lovisa! Först borstade jag X-ando och Lovisa borstade Roxanne och Rojin. Sen red jag Fröja och Lovisa Sara. 45 minuter skritt i skogen, 3,8km eftersom jag red dem tufft igår.
Sedan red jag Cora och Lovisa X-ina, 4,3km, 55min. Mest skritt, 500meter trav. Cora skötte sig och tog ner huvudet och tog det lugnt trots att X-ina hade rulle och hamnade en bit före! Najs! :)

Ridit, ridit och ridit lite till...

13/6
Red först Fröja, sju kilometer. Började med skritt en km, sen trav två km. Hon kändes trött så jag skrittade 500 meter innan jag vände hemåt igen, då blev hon pigg! ;) Tokfian! Travade 2,5 km, hon bjöd till galopp i en liten backe på slutet, kändes bra. Sen skritt sista kilometern. Tog 57 minuter. (Då stod jag still nån minut oxå och fixade med mobilen som ringde).
Sedan red jag Sara samma tur, exakt likadant! Hon blev också trött under första traven, men piggade på sig efter mellanskritten igen. Bjöd inte lika naturligt till galopp i samma lilla backe, men var helt med på noterna när jag bad om galopp, och höll galoppen längre än vad Fröja gjorde. Dessutom bjöd hon fortfarande framåt i traven när jag saktade av! :D Vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker att Sara var mindre flåsig, dock mer svettig! Kul att jämföra!

12/6
Idag kom hovis igen och gjorde klart resten, helskoning för Cora (japp, det gick jättebra, hon sov nästan), helskoning för X-ina och verkning för Roxanne och Rojin. Gick bra alltihopa.

11/6
Red Cora. Blev ca tre kilometer. Det tog 50 minuter, hehe, vi hade en diskussion också på vägen. På vägen jag valde finns en stor sten som står rakt upp bredvid vägen, inget runt den, dvs livsfarlig tycker hästarna! ;) Cora stannade en bra bit innan stenen och stirrade på den, jag kände hur hon frös fast, blev stel och hennes hjärta började banka hysteriskt! Så började dansen... några steg fram, många steg bak.. Så börjar hon såklart med sina små stegringar samtidigt som hon kastar sig runt för att sen avsluta med en liten studts! Jag bestämde mig för att vi ska fram till stenen och jag ska INTE sitta av! :F Efter en stunds larvande provade jag en annan strategi, gå fram och stanna innan hon hinner stanna. På så vis kom vi framåt tre steg i taget, två gånger kastade hon sig runt och sprang åt andra hållet, men på´t igen! Och så försökte jag att få ner huvudet på henne, mindre adrenalin och svårare att stegra då. Till slut kom vi fram till den fasansfulla stenen och den var ju inte märkvärdig alls... :I Sedan gick vi hemåt. Travade ca 100 meter, och hon var jättemedgörlig och höll ner huvudet fint av sig själv och travade lugnt. :) Najs!
Senare red jag X-ina, 3,8 km. Tog 48 minuter. Travade ca en kilometer, hon jobbade på jättefint! :) Stod en bra stund och pratade med grannen då också, men det är inte medräknat i ridtiden. :)

10/6
Red Fröja klättringsrundan, dvs skritt en km, trav en km, in i skogen till klätterbacken, tre gånger upp = 200 m, tre gånger ner =200m. Sedan ut på vägen igen, trav en km och skritt sista kilometern hem. :) Flåsig i backen! Sammanlagt är rundan fem km, och 55 minuter tog det.
Red samma runda med Sara, tyckte hon vart mindre flåsig i backen faktiskt. Hm! Tog lika lång tid också! 55 minuter!
Fick som en nytändning med Sara då, det var riktigt kul! :D Pigg var hon också! :)


Här kommer en bild på en flodhäst...jag menar X-ando :)

Händelserik helg...

9/6
Idag var det dags för hovslagare igen, helskoning för Sara och Chantelle och X-ando blev verkad. Sen sparade vi resten till en annan dag så jag skulle hinna rida med Lovisa också. :)
Lovisa fick rida X-ina idag, och jag red Cora. Vi mötte upp Anna och Carmenzita och skrittade i skogen ihop en sväng innan vi skiljdes igen och red hem. Var ute i en timme. Cora skötte sig mest, lite bråk när Cramenzita skulle gå åt andra hållet, men hon insåg snart att X-ina var ju med, så det fick duga. ;)

8/6
Idag var Lovisas lillasyster och hälsade på, så hon hängde med hit och red en liten tur. Anna red Fröja, Lovisa red Sara, lillasyster red X-ina och jag red Cora. :) Mest skritt, travade ca 50 meter. Cora var busig! Hon skulle börja trava hela tiden och när vi travade blev det några bocksprång, rusk på huvudet och lite galopp! Hehe, men hon slutade när jag sa åt henne och sen travade hon lugnt vidare. :)
På förmiddagen hade jag hämtat vagnen från där den satt fast i stängslet och ställt den på gräset på vägen från hagen, och gick med Chantelle för att titta på den. Hon blåste lite först, men följde med fram och nosade, och det gick bra. Gick över skaklarna fem gånger och nosade bak på sätet och så löft jag skaklarna några gånger upp och ner när hon stod bredvid, och allt gick bra, helt lugnt.
På kvällen tog jag in Chantelle för rengöring av såren, och så satte jag på henne tömkörningsgjord, tränset och tömmarna och tömkörde henne. Lugnt att sätta på alla saker, när jag gick bak med tömmarna darrade hon på rumpan, men stod kvar. Så gick vi ner våran vanliga övningsrunda och det gick jättebra. Stannade och pratade en bra stund med grannen och hon stod med tömmarna hängande helt still, vilade ett bakben. Sen gick vi hem igen, med övertramp och avslappnad svans, men när jag tagit av henne grejerna började hon skaka! Så vi stod och pysslade och gosade en stund för att varva ner. Vänster bak var som vi trodde svullet idag, och höger has likaså, där de största revorna är. Varm, men inte halt. Stel dock.

Lovisa och hennes lillasyster med Rojin och Roxanne:



7/6
Idag skulle Frida och jag börja med att köra Chantelle, men det blev lite annat istället... När vi spänt för henne klart och jag skulle gå bak med tömmarna började hon att studtsa! Doing doing doing...  försökte få henne att sluta, men hon fortsatte, ut i buskarna, ner förbi stallet (då hade jag tappat tömmarna), måste ha hoppat över ett dike, iväg ut på ett fält en sväng, ner förbi hagen, in på en annan äng, där hon kom loss ur vagnen som stod kvar med ena hjulet i elstaketet. For runt vidare, upp till hagen igen vi försökte få henne att stanna, Frida, jag, pappa och Roger, men hon fortsatte... Och självklart var grinden upp till vår skogsväg som alltid är stängd, öppen! Så hon galopperade iväg längs den upp mot skogen, och jag knallade efter och följde spåren. Hittade ena draglinan på vägen, den andra låg nere vid hagen.
När vår grusväg slutade, en kilometer hemifrån, gick spåren upp på en skogsväg, risig, stenig och knögglig. När sen den tog slut tappade vi spåret. Letade åt alla håll, ropade.. ingen Chantelle. Efter kanske två timmar gick Frida och jag hem och tog bilen medans pappa och Roger fortsatte gå i skogen. Vi körde runt och kollade där det finns andra hästar ifall hon skulle kommit ut ur skogen, men nej. Talade om för grannen vad som hänt och hon skulle gå med hunden och hålla ögonen öppna. :) Sen hämtade vi Fröja och Sara och red upp i skogen från ett annat håll och sen tillbaks dit vi tappat spåret. Terrängen här är ju mycket berg, stup och myrer i skogen.... Vi hittade fler spår uppe på ett berg, men inget mer. Så mötte vi grannen där bland träden, och hon såg ju också var vi tappat spåret. Hon gick upp åt ena hållet och vi red åt andra, vi hade redan gått på båda ställena innan också, men vi kände oss dragna dit ialla fall. Efter ett tag ringde min telefon, det var grannen som hittat henne! :D :D :D Lycka! Hon hade gått och irrat, och just bestämt sig för att hitta tillbaks till stigen då hon plötsligt fick se en vit häst inne bland träden! Där stod Chantelle med selen upp och ner, ena tömmen lindad fyra varv runt karleden på bakbenet helt stilla och väntade. Hon hann klä av henne selen och trassla upp tömmen till vi kom dit, hon fick hojta så vi kunde hitta dem. Så gick vi hem.
Chantelle hade sår lite här och var på benen, störst var en reva snett över skenbenet på vänster bak och ett jack på utsidan av höger has. Men hon var ialla fall inte halt. Hon hade också klarat munnen, inga sår där, skönt.
Så det blev ompyssling och rengöring av sår. Hehe, min granne är veterinärassistent på hästkliniken, det är ju bra! ;)
Hon måste ha hört oss flera gånger när vi ropat, och bara stått och väntat. När vi red, så hade vi ridit förbi inte alls långt ifrån där hon var, men varken vi eller hästarna upptäckte henne! Skönt att hon kom hem, och att det ändå gick så bra som det gjorde. Phu! Vi spände för vid klockan ett, och klockan sju var vi klara med allt. Sen åkte Frida hem igen.

6/6
Frida är här!
Vi började dagen med att rida en längre tur, jag på Fröja och Frida på Sara. Blev 12 km, var ute i 2 timmar och 24 minuter. Bitvis klev vi av och gick med hundarna i koppel, och hade drickapaus och annat... softade. Men vi travade en del också, och tog några galopper. På hemväg tog vi trav i en kilometer. Var ju mycket klättring i backar också. Najs!
Senare red vi igen, jag på X-ina och Frida på Cora! :) Skrittade i skogen 40 minuter, travade kanske 50 meter.
Efter det så lasttränade Frida Cora. Det var jättebra att stå bredvid och titta, det är ju Frida som tränat Cora i lastning innan. Hehe, hon höll på i ca en timme och en kvart. Frida gick in med henne två gånger och sen fick jag ta in henne tre gånger. Gick jättebra till slut, hehe! :) Toppen!

Cora i solen:


Och Cora i lådan, haha! ;)




4/6
Red Sara sju kilometer. Mötte upp Anna och Carmenzita. Vi gick mest i skogen tillsammans, travade en liten snutt. Sen travade jag och Sara en bit till när vi skiljdes igen. Väldigt arbetsam Sara! :) Kul!


Skogshästen Chantelle står och väntar


Ridit o kört

Började med att rida Fröja fem kilometer, 45 minuter. Trav ca tre km, med två galopper. Gjorde lite övergångar mellan skritt o trav oxå. Bra! :) Pappa och hjälpredan Roger håller på och röjer nere i en hage, så jag hjälpte till att samla ihop sånt som skulle upp på släpet och köras iväg. Sedan gick jag och hämtade Chantelle som fick dra ihop lite stockar som ska användas till annat. Först var hon lite spattig innan hon kom ihåg hur det gick till, då arbetade hon jättebra! :) Hon är SÅ duktig! Även fast det händer läskiga saker ibland och hon skuttar iväg lite så lyssnar hon och håller sig i skinnet när jag säger till. Men hon ser ut som att hon ska explodera närsomhelst! ;) Men det gör hon inte. :) Hon är verkligen en toppenhäst! :*

1/6

Först var jag iväg med Anna och hämtade hennes nya häst, Ribell. Han och Carmenzita bor nu hemma hos Anna! :)

På kvällen tömkörde jag Chantelle med hemmagjorda skaklarna. Det var andra gången, första var ju i vintras när jag halkade. Gick bra, hon är jätteduktig på att stå stilla! :) Jag la tömmarna på marken två gånger för att fixa med skaklarna, de ramlade isär, och hon stod snällt och väntade. Gjorde två volter, åt båda hållen, ena hållet skuttade hon fram lite när skakeln kom hårt på benet, men coolade ner när jag sa whoa. Gick förbi grannen och fastnade där! ;) Pratade i kanske en halvtimme, Chantelle stod och vilade i skaklarna. :) Sedan gick vi hem. :)

Grannens sto går nu i min flock, släppte ihop dem i sommarhagen i söndags. Hon heter C. Moore och är en nioårig travare som är klar på banan. Hon är nu seminerad och ska kollas nästa vecka! :)

RSS 2.0