hoppsan

Jag har hoppat över en ridtur med Cora i bloggen! Jag vart väl alldeles till mig när lilla Rojin föddes så jag glömde allt annat! ;) Iaf så red jag Cora ensam häromdagen, och hade tänkt trava lite, och det gjorde vi också, men inte som jag hade tänkt mig! Det var lite ramla ner i diket, tvärnita och klia sig under paden, studtsa iväg osv.... Och så vid några tillfällen var det en osynlig linje på vägen som man inte kunde gå över! Istället gick vi sidledes, bakåt och småstegrade lite med öronen bakåt och svansen piskande! :F Till och med när vi var 500 meter hemifrån på väg hem!
Sen så kliade det tydligen hysteriskt under paden på vänster sida hela tiden!
Vet inte om det hade att göra med att hon skulle börja brunsta, men vi får väl se om dumheterna håller i sig!
Så när vi skulle rida idag bytte jag pad, för att se om det inte kliade då alltså. "Vi" var jag som red Cora, Anna red Carmenzita och Lovisa (tjejen som ska rida här) red Sara. Vi red bort till ett litet fält där man kan rida runt lite, och Cora höll sig i skinnet tills vi kom dit, då uppstod den osynliga linjen mitt på fältet! Och så skulle hon bara stå och skvätta! Hm!
Klev av och instruerade Lovisa lite hur hon ska tampas med Sara och satt upp igen när vi skulle gå hem. Skötte sig på vägen hem. Blev ca en timme sammanlagt och vägen dit och hem är tre kilometer. När vi kom hem insåg jag att Cora inte kliat sig! :) Hahaa!

Nu blir det bildbomb på det lilla underverket som tydligen ska bli reininghäst! Hon galopperar i åttor och cirklar, gör slidestops och rollbacks! Hihi! ;) Gäller att hänga med i svängarna!










Roxanne har fått en dotter!!! :D

Inatt, kl 00.25 var hon ute, allt gick bra men Roxanne var ganska medtagen och låg kvar länge. Jag gnuggade den lilla torr, hon låg där och darrade. Roxanne undrade nog lite vad hon skulle göra med den där grejen som kom ut, men hon pratade och slickade henne lite, men så ställde hon sig och åt hö och drack istället. Lilla tösami kom till slut upp på rangliga ben och hittade efter en del letande snutten! Och Roxanne stod bara helt stilla och rörde inte en fena! :) Hon är såå försiktig med henne! När hon ramlade under mamma och runt benen så bara flyttade hon sig sakta och höll upp hoven när bebis hamnade under! :)
Underverket är fux med bläs och tre vita ben! Hon ska heta Rojin, (uttalas Roshiin) som betyder solsken/solstråle på kurdiska!
Men nog babblat, här kommer istället en bildbomb! ;)
















Vaxproppar!

Japp, nu ikväll har Roxanne vaxproppar!

Red Chantelle idag, först på lilla fältet, gick över bommar, gjorde lite sidepass, flyttade bogen, rollback, gick upp och stod på pallen (med mig på) och travade lite på volt i båda varven. Riktigt duktig! :) Sedan skrittade vi ut ca 1,5 kilometer. Sammanlagt blev det en timme. Mysigt. :)
Städade i stallet och möblerade om i sadelkammaren lite också, plus fixade på elen i blivande fölhagen. :)

Eftersom jag är på datorn nu så blir det lite biiiildeer! ;)


Chantelle ligger och softar:


Chantelle med vinden i håret:


Cora igår på pallen:


Cora spanar i hagen:


Lille X-ando i vattnet:


Tömkörde

Tömkörde Cora idag på fältet, gjorde serpentiner, volter o gick över bommarna. Lite trav oxå på volt. Gick bra! :) Lite sprattel när hon blev för ivrig bara. ;) Sedan övade vi att gå upp på pallen igen, o gjorde lite sidepass på marken. Emellanåt gör vi ledövningen oxå, dvs gå, stanna, backa. Hon blir sur o frustrerad när hon inte förstår, för att sen bli superglad o medgörlig när hon sen gjort rätt! Hon är en kul tjej Cnorrisen! :D

Cora med pallen o bommarna i bakgrunden :)


Trött..

Japp, trött! Är ut o kollar Roxanne flera gånger under natten. O hon kniper! Idag var Anna hit med en tjej som nog ska rida här regelbundet, o hon fick rida Sara lite på fältet där jag gjort en liten bana. Red över bommar, genom L, backade genom L, klev upp på en pall.. Travade lite. Det gick bra! :) Sedan red jag Cora där oxå, gick över bommarna, gjorde lite sidepass, rollback, o stanna o backa. I skritt. Stod framför pallen oxå men jag kände att hon inte skulle gå upp så jag gjorde bara halt framför den o sen backade bort. Red ca 20 min, sen klev jag av o försökte få henne över pallen. Hon dansade bara runt o vägrade ta upp en enda fot! Så jag gjorde lite klickerträning, först handen som hon kan, o sen bad jag henne ta ett steg upp, först gick det inte, men så råkade hon få upp en fot som snabbt gick ner igen, men jag hann berömma! Så ställde jag henne tillbaks o provade igen o då tog hon upp en bestämd hov!:-DBraa! Sen var det inga problem, hon skrapade o stampade på pallen med båda framfötterna o sen bad jag henne gå över o det gjorde hon! Vilken tjej! Då fick hon massor med beröm o så slutade vi med en klistund innan vi gick till stallet igen. :) Kul!

Chantelle nyrullad! :)


Härlig ridtur

Kom nyss in efter en härlig ridtur i vårvädret med Anna. Jag red Chantelle o vi var ute i 1,5 timme, skrittade mest, en liten galopp o några hundra meter trav. Himla najs! :) Chantelle var så nöjd o rullade sig flera gånger efteråt! :) Tydligen går det inte att lägga in bild med texten när man gör från mobilen, så jag lägger in en på Chantelle här ovanför.

Här kommer en bild då om det fungerar:


Lammning nästan över..

Bara en tacka kvar, nu väntas det föl istället! Jag som blir galen av att vänta! :s Jag har skaffat ny mobil oxå o det här inlägget gör jag från den! Coolt va! ;) Senaste tiden har jag nästan bott i fårhuset o inte hunnit med mycket annat. Red Cora i förrgår ensam, skrittade ca en timme, en acceleration o två sprattel annars lugnt o fint! Lite tvekan förbi några hus, men med lite övertalning kom vi förbi. :) Igår tog Chantelle o jag en joggingtur o utställningstränade lite, kul! Idag var Anna här med ett gäng o vi red en skritt-tur på 50min. Jag red Cora, Anna gick o ledde Milton 12 år på Carmenzita, Smilla 9 år red Sara, deras mamma Mia red Fröja o Noa red X-ina. Allt gick bra o Cora höll sig i skinnet hela tiden! Mkt duktig! :) Nu ska jag strax gå ut o titta till Roxanne o se om hon behagar klämma ut nåt snart! ;) Slänger in några bilder först:

RSS 2.0