svacka

17/12
Red Chantelle idag och hade sällskap av Anna och Carmenzita. Var ute ca 1,5 timme, mest skritt men lite trav och tre galopper också! Chantelle blir koko när Carmenzita kommer nära när vi ska trava eller galoppera, huvet rätt upp och ingen kontakt, bara flänger iväg! När vi går en bit före går hon klockrent! Galet! Trevlig tur ändå! :)

16/12
Idag var det tandläkardags, skulle bara kolla så nya bitskenan fungerar som den ska, och det gör den! :) Passade på att handla också när jag ändå var ute och åkte.

15/12
Red Fröja en skritt-tur idag, måste komma igen efter min svacka som jag kommit in i efter onsdagen... Det var väldigt isigt på vägen så vi gick mest i skogen. Mys. Fröja blev nöjd att hon fick göra nåt äntligen, hon har ropat på mig i några dagar nu! Söta tjejen. :*

13/12
På självaste lucia var jag iväg med min kompis Camilla och kollade på en häst, tog hela dagen. Men det var inte rätt.

12/12
Jag och några från ridledsstyrelsen gick en ny bit som ska bli led till i sommar, blir en fin sträcka! :)

11/12
Utslagen efter gårdagens anfall, Anna hjälpte mig i stallet, himla snällt av henne, sen bjöd hon mig på lunch också! :) Det behövde jag!

10/12
Red Fröja på förmiddagen, tre kilometer, ca 30 minuter, gick bra och var nöjd, sen kom jag hem och fick ett migränanfall. :( Pappa och Anna hjäptes åt med hästarna på kvällen då jag låg däckad. Usch och fy.

9/12
Var till Örebro och min kompis Camilla, följde med henne för att titta på en häst, men det var inte riktigt vad hon letar efter.




Här kommer en bonusbild, den är från september, men jag gillar den, Sammie, Askira, Gulis och Esther:

chippad!

8/12
Idag red jag Cora, och Anna var här och red Carmenzita, det blev nästan nio kilometer, och av det ungefär en km trav! :) Härlig tur! Cora sprattlade omkring lite först, hon är så ivrig att komma iväg så fort jag satt mig i sadeln! De första 500 meterna man går kastar hon med huvudet lite, börjar småtrava och greja, men sen lugnar hon sig och går lugnt och fint. :) Gick dessutom en väg där hon aldrig gått, över några broar med forsande vatten och vägräckenon spände sig lite, men sänkte huvudet och gick på! Duktig tjej! Vi gick förbi hästbadplatsen också så vi var ju tvungna att gå ner och se vad Cora sa om det, och hon gick iaf fram och nosade på vattnet, det var lite obehagligt för att Cramenzita stod och plaskade järnet så det stänkte och blev vågor! Haha! Cora kommer nog också bli en badhäst sen tror jag! ;)

7/12
Red Chantelle fem km, ca tre km trav och några galopper. Chantelle arbetsmyran är kvar och hon går stadigt där jag vill ha henne, till och med när jag fattade galopp! :D Bara helt lugnt i traven gav jag galoppkommando och skänkel och vips, så fattade hon galopp och stannade i samma form! Härligt! Inte ökade eller tog upp huvudet, bara fattade galopp! :)
Hon har varit lite ojämn förut, ena gången är hon fin, nästa gång är hon helt vimsig, tredje gången är allt livsfarligt och ingen kontakt, men nu har hon varit så här fin och stadig tre gånger i rad!!! Poletten kanske har trillat ner, vi får se hur det fortsätter! :) Kul är det!
Var på julbord med ridledsmöte idag också, nice.

6/12
Red Fröja tre kilometer i skogen, lite trav och en galopp, och långa klätterbacken! :)
Flyttade lammen och körde balar till fåren sen.

5/12
Ikväll var jag på Glöggkväll som fjordföreningen ordnade med unghästprat och annat kul.

4/12
Red Fröja fem km, travade med jobb i form tre km. Tog 40 minuter. Hon var riktigt fin och jobbvillig idag, roligt!
Sedan red jag Chantelle också 30 minuter, tre km, jobbade i trav ca två km, mycket duktig! Hon får sånt fint läppstift när hon jobbar duktigt! :)

3/12
Red Cora och hade sällskap av Anna och Carmenzita, det blev en kortis på 20 minuter, Carmenzita fick jobbiga styltor hela tiden. Cora var lite sprattlig i början, men lugnade sig.

29/11
Idag var det fölchampionat och bruksbarhetstest, fjordföreningen. Så jag var dit och tittade och pratade med några bekanta. Spanade på två halvbröder till X-ando, samma pappa. Och tog några bider på Lysluggen som gick där i en hage, allså Fröjas pappa! Sedan drog jag vidare till Marieberg och köpcentret för att handla julklappar. Och på kvällen kom Kawa hit.

Fröjas pappa Lysluggen:



28/11
Min granne som visade sig också vara id-kontrollant var här på förmiddagen och ritade av X-ando, tog tagel från svansen och chippmärkte honom. Han var en duktig pojke och stod stilla, röck till lite bara. :) Ledde dessutom in honom själv först, gick sen och hämtade mamma X-ina medans han väntade ensam i boxen i stallet. Bra!
Red Fröja ca en timme i skogen, med flera klätterbackar också.

27/11
Red Chantelle, det blåste rätt mycket! Tog en kortis på ca 30 minuter.
Vinden blåste i håret å rutan va inte ens öppen! Haha! Manen ligger på andra sidan annars!



26/11
Red Fröja ca fyra km, en km trav i fin form! Ca 50 minuter.

25/11
Dags för hovis idag, för Roxanne (verkning), Sara (avskodd, verkad), X-ina (avskodd, verkad), X-ando (verkad), och Chantelle (helskodd, fick snowgrips).
Red Cora sedan, hehe, hon hade ju redan skor nu, hihi! ;) Sällskap av Anna och Cramenzita, skrittade ca 45 minuter.

24/11
Var på ridledsmöte på kvällen, oväder hela dagen! :I

23/11
Red Cora, Noa red Fröja och Anna Carmenzita på en tur, 35 minuter skritt, gick bra! :) Första turen med skor på Cora, gick bra, helt annan att sitta på! Härligt att inte behöva gå bara där det är mjukt och vara försiktig hela tiden! :) Första gången Noa red på Fröja också, och det gick bra, Fröja skötte sig! :)



22/11
Red Chantelle ca fyra km, 50 minuter, med Anna-Carmenzita. Skritt. Bra bra.

Så här tycker Roxanne om snön: :)

RSS 2.0