födelsedagar, fårklippning och lamm!

13/3
På morgonen hade 5051 fått två fina tacklamm! :) (Inte hon som jag passade på igår).
Anna och Karin kom och red idag också, vi gjorde en repris, Anna-Carmenzita, Jag-Fröja, Karin-Chantelle. Skrittade på mest skogsstigar en timme och 20 minuter. Karin verkar gilla Chantelle mycket! :) Roligt! Hon (människan) var så lugn och bra, så det fungerade bra! Chantelle fick ju avrivningen jag lovat henne både igår och idag, och det var såå skönt! :)

12/3
Idag kom Anna med en kompis, Karin. Vi red en timme skritt i skogen, Anna-Carmenzita, Jag-Fröja, och Karin fick rida Chantelle! Det gick bra. Fröja hade tappat en sko höger bak, men var hel och fin och vi gick bara i skogen.
Cora lite konstig idag också, hade ett skrap i pannan på morgonen. Fick täcke under dagen då hon såg så eländig ut, och jag trodde hon hade feber, men nej, det hade hon inte.
Passade på en tacka på em/kvällen som var skum, men det blev inget.

11/3
Idag kom veterinären och vaccinerade X-ina, X-ando (tittade på såren också, och det ser bra ut), Roxanne, Cora och Carmenzita. Sedan fick hon kolla en tacka också, Fridolfina, som har varit svullen på kinden några dagar. Hon får antibiotika i sju dagar så får vi se hur det går.
På kvällen var Cora konstig, såg ut som om hon inte såg ordentligt och gick försiktigt. Det enda jag kunde hitta var att hon var liite varm på kronranden på insidan vänster bak. Ingen temp.

10/3
Idag hämtade vi vår nya traktor i Skövde! Nice!
Var också på styrelsemöte på kvällen med fjordföreningen.

9/3
Gick en promenad med Cora idag och utställningstränade. Joggade, ställde upp, busade och spurtade några gånger. Cora var verkligen med på noterna och snorklade lite, hihi! En kilometer.

Cora på promenaden:


Lille X-ando la näsan i blöt när jag skulle ta av ett täcke, då gick det såhär:





8/3
Var på Örebro Fjordförenings årsmöte och blev suppleant i styrelsen! ;) Fick ju också ta emot Fröjas prestationsmedalj; Silver i distans! :D
Och när jag kom hem på kvällen hade 5044 fått lamm! En kille och en tjej, årets första! :) Allt gått bra.

5044 och hennes lamm en dag gamla:


Tacklammet var lättare att fota:



6/3
Borstade på Sara idag, mätte henne för ny sele och klippte lite på manen.
Borstade också på Chantelle och gick en promenad med henne en kilometer. Utställningstränade. Joggade, och gjorde 3-4 spurter och ställde upp! Chantelle var med på noterna och var riktigt showig och blåste upp sig och snorklade! :) Kul!

Här är hon dock cool:


Sara och X-ando myser i hagen:



5/3
Idag var X-ando betydligt mindre svullen och dessutom busig! :)
Var till Askersund och inhandlade fårfoder, handskar, grimma och grimskaft, människomat och bensin! ;)

1/3
Roxannes juver fortsätter växa! :)
Hade städ-dag inne idag annars och på kvällen kom Kawa hit! :*

28/2
Fröja fick gå idag igen, med Anna och Carmenzita till sällskap. Red ca 5,5 km, varav trav ca 3,5km. På slutet av turen red Anna före och travade och galopperade lite till när jag saktat av till skritt, och först gick det bra, sen gjorde Fröja en ansats att börja springa så jag kortade tygeln lite, precis som ett bäää hörs från grannens fårhus där vi gick förbi. Då fick hon vatten på kvarnen och stack! :o For iväg i full galopp ca 100 meter innan jag fick stopp på henne! Det var ju dessutom glansis på vägen så jag hade inte lust att ta henne ur balans! Men det gick bra, och hon fick minsann backa upp efteråt! Sen skrittade hon lugnt som att inget hänt! :I

27/2
Red Fröja på ett litet fält här hemma där jag hade lagt ut några stockar som cavalettibommar, och byggt ett litet hinder av lecablock och stockar. Gjorde lite mjukgörande övningar i skritt först och gick över bommarna så hon fick sträcka ut stegen. Sen skuttade vi över det lilla hindret som först var kanske 20-30 cm bara, men efter första gången så tyckte hon att det var töntigt, så hon tog det bara som ett kraftigare travsteg och sen rev hon! Haha! Jag höjde till typ 45-50cm och då blev det kul! Hoppade fint över och började bjuda mot hindret varje gång vi kom på den kortsidan! :) Kul! Avslutade med bommarna sen. 40 minuter.

Här är hopphästen ;)



26/2
Min kompis Camilla fyller år! :)
X-ando var mindre svullen idag, och det kladdar och rinner sårvätska.
Red Fröja idag, tillsammans med Anna och Carmenzita. Fyra kilometer, nya skogsrundan som pappa och jag hittat. Nice! Tog 45 minuter, trav ca 7-800 meter.
Var också till Karlsborg och hämtade tapeterna! :)

24/2
Min födelsedag! :)
Fårklipparen kom vid två och klippte alla 36 tackorna och fixade klövarna. Nu kan man se hur de små damerna ser ut igen! :) Allt gick bra.

23/2
X-ando är lite svullen, men det kommer ut vätska, så jag tror det är okej.
Red Fröja fyra kilometer barbacka, travade ca 500 meter, tog 45 minuter. Mysigt!
Borstade på Roxanne och pysslade med Cora också på kvällen. :)

22/2
Mammas födelsedag! :)

21/2
Hämtade 13 stycken höbalar (stora alltså).

RSS 2.0