Drog stockar

Drog stockar med Chantelle idag! :) Hon är såå duktig damen! Började med att bara tömköra lite på fältet nedanför kullen där pappa har fällt och röjt, sen gick vi upp och tog en liten stock att värma upp med. Dessutom tittade hon lite på traktorn och elden däruppe, och pappa höll på med motorsågen, så vi gick runt där lite med den lilla stocken först. Sen gick vi och drog upp tre stockar som låg i en ganska brant sluttning, och la dem bredvid elden. :) Chantelle fick kämpa lite, och en av stockarna var det några torra grenar kvar på som brakade av när hon började dra, hon fick lite bråttom, men lugnar sig snabbt när man säger till. :) Sen avslutade vi med att dra runt den lilla stocken lite igen och sist gick vi runt på lös töm nere på fältet. Det märktes att hon hade jobbat och var avslappnad! Jättekul! Stoltare matte får man leta efter! :)
Här kommer lite bilder också:

image34
Det går både uppför och nedför här i Tiveden! :)

image35
Kopplar ifrån saxen. Esther är med!

image36
Här står vi vid elden och stockarna, Chantelle i nedförsbacke, duktig!


ligger lite efter...

Ja alltså i bloggandet. Jag skriver om igår nu igen.. Red Sara och travade ganska mycket, ska ut och mäta den sträckan sen så ska vi se hur fort vi gick! :) Flåsig blev hon, vi skrittade sista 1,5km hem. Tyvärr hittade jag inte pulsen direkt efter traven, hon ville inte va still och flåsade och det blåste ute så jag hittade ingen..
Red Roxanne på en kortare sväng sen också, ca 40min, men hon fick iaf springa av sig lite, då är hon nöjd! :)
Fårklipparen var här också och friserade fåren! :) Nu är de redo för lammning! :)
Slänger in bilder:

image31
Sara i stallet

image32
Fåren före och efter! :)

image33
Gillade den här på Roxanne

Fröja

Red Fröja på långtur idag! Mötte upp en tjej som jag träffade på ett årsmöte som ville ha ridsällskap här i trakten. Vi red hem till henne en sväng och fikade och sen red vi en tur, satt väl på hästen i fyra timmar tror jag.. Vi skrittade och när vi skiljdes travade jag lite också. Man kunde ju tro att Fröja skulle vara trött på vägen hem, men icke! Hon gnäggade och taktade och ville helst springa! Så på vägen hem blev hon svettig... :)

Travade några kilometer...

..med Sara idag, vi var ute 1,5 timme, först en halvtimme skritt, sen en del trav, blev nog 2-2,5 km sammanlagt, en liten galopp också, och sedan en halvtimmes skritt hem. Trevlig tur! :)
Roxanne fick en lite kortare sväng idag, 45 minuter kanske, skritt, tarv och lite galopp. Fortfarande i trög-perioden.. trög ungefär en kilometer, sen blir det fart! :)
Några av tackorna förresten har fyllt lite i juvren! Så några lamm blir det väl då! ;) Hehe, det visar sig hur bra Otto baggis har jobbat! :p


Igår & Idag

Jag börjar väl med igår.. Så går det när man inte orkar starta datorn! Red Roxanne en timme igår, trög på vägen, jättepigg och frustande i skogen! :) Red Sara också, pigg och glad!
Cora har lite puls, men verkar inte ha ont.

Idag red jag Fröja igen, helt annan idag! Fortfarande pigg förstås, gnäggade lite ibland, men inte alls lika mycket som förra gången. Stannade några gånger i början, men det räckte med två bump så gick hon igen. Behövde inte hålla henne alls idag, hade ju ont i händerna förra gången! Provade X-inas bett, och nu fick jag lite respons när jag tog i tyglarna, inte stenhårt som sist! Nu kände jag igen henne från när jag red henne på ridskolan, fast piggare nu! :) Jättetrevlig ridtur var det och hon skrittade 1,5 km på 17 min, och travade en kilometer på fem minuter! :) Jättebra ju! Helnöjd med Fröja idag! Hon har dessutom lugnat sig i hagen också sen jag red förra gången, kanske hon insåg att det fanns en ledare här, så hon kan ta det lite lugnt..?
Red Chantelle 40 minuter också, en kort sväng i mestadels skritt. De har grusat med dumt grus på vägen så det var lite ajigt ibland. Hon är ju fortfarande barfota. Men vi höll oss på mjuka snön.
Cora lite puls fortfarande, men hon ser nöjd ut ute, och stod och posade när jag pratade med henne så jag tog några bilder! :)
Simma lugnt!
image29
Cora poserar!

image30
Här är en annan kompis jag umgås med! ;) Gubben heter han, en Grå Jako född 00-02-06. :)

2008-03-23

Hej hallå!
Red Fröja idag. Hehe. Hon gnäggade och gnäggade, först ville hon inte gå dit jag ville (bort från hagen), men hon insåg snart att det var lönlöst! ;) När vi väl gick bortåt skulle hon springa varje gång hon gnäggade, men tyckte att det var ganska obekvämt att flänga runt på en liten volt varje gång, så det slutade hon med ganska snart. Gnäggandet fortsatte dock, och det var väldans bråttom hela tiden! Ska prova bettet som jag har på X-ina istället. Jag förstår att ridskolebarnen inte kunnat hålla henne! Jag har ju ridit henne flera gånger under tiden hon stod kvar på ridskolan, men då i ridhuset och sen skrittat ut, och då på känd mark, det här var annat! Och nu har hon ju en bästis i hagen! Hoppade av efter en halvtimme när hon lugnat sig något och gick hem istället sista 20 minutrarna. Gjorde lite ledövning under tiden och hon har ju faktiskt stenkoll på mig när jag är på marken! Vi mötte några grannar som vi stannade och pratade med, Fröja hamnade i diket och där stod hon och nästan somnade, jag kliade henne i pannan. Bra! Efteråt kunde hon stå still i stallet också, och blev avriven med piggborsten, under magen var sköönt! :)
Chantelle var en jätteduktig tjej också, hon saxade för första gången! Först gick vi bara på ett fält och tömkörde med saxen efter, och det gick bra, så vi hittade en liten halv stock som vi började med och det gick fint. Sedan hämtade vi en större stock som låg lite illa till, drog upp den på en kulle och gick runt och svängde åt båda hållen med den, gick superbra! :) Såå duktig! *Stolt matte här*
Cora verkar inte ha ont idag, Ingen puls på morgonen, lite puls dock när hon var ute.
Här kommer nu lite bilder från dagen:

image26
Lilla "stocken"

image27
Större stocken

image28
Färdiga!

:(

Dagen började tråkigt.. Cora fick ett fånganfall. :( Hon fick stå inne, och pulsen gick ner en del innan veterinären kom, hon fick smärtstillande/antiinflammatoriskt. Cora visade ivrigt var hon hade ont, Cora är nämligen hästen som talar med människor! ;) Haha! Hon är för kul den hästen! Jag stod och ströade i en box med torv, och balen var frusen, så jag stampade på den för att den skulle dela sig, sen ställde jag in Cora där. Hon nosade runt och sen började hon stampa! :) Det var ju så man skulle göra! Man har aldrig tråkigt med Cora, inte ens när hon är sjuk! Lilla gumman!
Var ut med Roxanne en timme och skrittade, först tyckte hon att vi kunde vända hem, men när vi svängde in i skogen blev det annat! :) Då blev hon plötsligt superpigg och gick i Roxannes egen gångart; speedskritt! ;)
Även Sara fick komma ut, hon gnäggade lite först men sen var hon som vanligt. (Fröja var ju kvar i hagen). Vi mötte islandshästarna som bor en bit härifrån, så vi slog följe med dem en bit, de töltade och vi travade. När Sara har lite draghjälp så fattar hon till och med galopp helt frivilligt, när man är själv kan det vara lite trögt..
Hon verkade himla nöjd med att komma ut ialla fall, det kanske till och med var lite skönt att vila från Fröja..? Jag tycker att hon kan vara lite dryg ibland mot de andra fjordingarna. Araberna bryr hon sig inte om! Men Sara är ju också lite dryg, så nu har hon hittat sin själsfrände! Haha! ;)
Nej, nu hoppas jag att det går bra med alla djuren, vi ses i nästa inlägg!

Pepåkar

Ja, jag tycker det är roligare att säga pepåka än påpeka! Jag pepåkar att nedanför varje inlägg finns en länk som heter "kommentarer", där kan ni som läser här kommentera eller bara säga hej! :) Alla kan läsa.
Slänger in en bild på magen också! X-ina som är dräktig alltså! :) Dygn 296 idag, bebisen rumlade runt så hela magen hoppade på henne i stallet! :) Beräknad fölning 23:e april!

image25

Igår

Hann ju inte skriva igår, var iväg och köpte fårfoder på fm, och på kvällen var det kursen i distansridning igen. Men däremellan hann jag rida Cora en sväng, skrittade 45 min. Gick jättebra, hon är en sån go häst! :) :)
Hon tyckte Esther var lite konstig som fick fnatt och sprang hit och dit runt henne bara! Haha, men hon tog det lugnt! Vi får se vad som händer idag, det är halv storm och is på vägen... :/
Mars har verkligen varit konstig!

Åttonde mars:
image22

20:e mars:
image23

Och här är Esther och Briseis :)
image24

Esther är förresten en Australisk Kelpie född 2005-10-25 och färgen är rökblå! (För den som inte visste det redan). Briseis är född 2006 och kallas för Brissan. Hon har sin bror Akilles här också, han kallas för Killes.

Två promenader

Idag gick jag på promenad med nyingarna! Min hund Esther var såklart med också! Cora och jag gick 45 min och avslutade med lite borst i stallet. Efteråt när jag släppt henne i hagen frustade hon och ruskade på sig, så jag tror hon var rätt nöjd! Inga problem heller. :)
Hon ville dock komma igen när jag en stund senare skulle hämta Fröja i hagen! :)
Fröja gick jag lite kortare med, hon var väldans upprörd över att lämna flocken, speciellt en viss dam, Sara. Vi gjorde lite stanna-backa-gå-övningar och det gick ju bra, men hon hade väldigt bråttom och gnäggade hela tiden...
När vi kom tillbaks till hagen var Sara jättelycklig och de stod och gosade och pep! Sara är jättebrunstig! ;)
Här kommer lite bilder från dagen:

image19
Cora kollar vad Esther gör

image20
Fröja på hugget!

image21
Fröja och Sara ;)


15/3

De nya hästarna, Cora och Fröja Lysegull kom igår! Idag släppte vi ihop dem allihopa och det gick rätt bra, Roxanne vaktade dräktiga X-ina ordentligt och gjorde utfall mot Cora. De kände dock igen varann såg vi igår när de stod i stallet! :) De två har ju bott tillsammans förr. Men X-ina fick ingen röra! Fröja brydde de sig inte så mycket om, hon är ju samma färg som de andra!

Innan hopsläppet fick jag assistans av min vän Frida (som körde Cora hit) att sätta Chantelle för rockarden! Det gick bra! Förstod inte riktigt när vi skulle svänga runt så rumpan kom under skakeln och hon studsade lite, men lugnade sig och vi fortsatte runt och hjälpte henne lite. Så fick hon massor av beröm och hon söög åt sig av det! :) Sen gick vi rakt fram igen hemåt och inga problem! :) Jättekul!

Här kommer lite bilder från dagen:

image13
Roxanne och Cora snackar i stallet

image17
Fröja i stallet bredvid X-ina

image14
Cora efter ihopsläppet, Roxanne vaktar X-ina i bakgrunden!

image15
Chantelle med rockarden första gången!

image18
Chantelle drar matte första gången!!! SÅÅ DUKTIG!!


Senaste veckorna...

Har haft skola igen nu, plus en massa annat så jag har inte orkat skriva nåt. Men nu kommer en uppdatering!
Helgen 23-24/2 var jag med Sara på "Reach out to horses"-kurs med Robert Raine, det var kul och intressant! Gjorde bla upptäckten var Sara tycker om att bli masserad, på tandköttet under överläppen! (Vad gjorde vi på kursen egentligen)! Haha!

27-28/2 hade vi domarkurser i skolan, jag valde brukskörning. Så det jag behöver göra nu är att sidodöma på minst DM-tävling och skicka in protokollen så är jag domare i det!
På torsdagen (28:e) började också distanskursen jag anmält mig till, handlade om hur man tränar hästen den gången. På fredagen (29:e) hann jag rida först Sara en och en halvtimme till Porsavattnet, hon var PIGG! Sedan fick Chantelle gå med i handen när jag red Roxanne, skrittade en timme och 20 minuter, de var såå nöjda! :)

Helgen 1-2/3 var jag iväg till Österbymo i Östergötland på exteriörkursen steg 2, den här gången då inriktat på fjordingar. Det handlade om fjordhästens historia, rastyp och galoppbedömning. Vi dömde nio hästar under helgen, och jag tyckte det gick bra för mig! Väntar nu på intyg/betyg, spännande! Jag har alltså börjat på vägen mot exteriördomare! Jättekul!

Nu i veckan har vi äntligen fått prova marathon i skolan! Himla kul var det, så nu önskar jag mig såklart en marathonvagn! (Också)!

Distanskursen denna veckan handlade om hur en tävling går till, vi fick se film från när svenskar tävlade i Tjeckien! Kul! Man blir peppad!

Igår gick jag över skaklarna på rockarden med Chantelle och stod mellan dem och körde dem åt sidorna och fram och bakåt. Gick jättebra!

Idag red jag Sara en timme, testade trav i en kilometer (tog sex minuter) och pulsade sedan, hon var nere i 56slag/min inom fem minuter. Vi har ju inte tränat igång ordentligt än, ville testa vart hon låg. Lärde mig ju nåt på distanskursen! ;)
Sen hade jag Chantelle mellan skaklarna igen, och pappa assisterade lite så gick jag med Chantelle och pappa drog med rockarden som om den satt på henne. Vi gick en bit rakt och vände sen åt vänster (i skaklarna)! Och gick tillbaks. Gick jättebra! Hon lyssnar så bra på sin matte och koncentrerar sig med öronen rätt ut! :)

Sådärja, så var det uppdaterat! Nu ska jag slänga in några bilder också!

image10 
Roxanne väntade utanför medans jag ställde in Chantelle efter skritt-turen!

image11
Så här nöjd var Chantelle!

image12
Och så här nöjd var Roxanne! (Kolla läppen)!


RSS 2.0