Happy B-day Michael! <3

29/8
Var en sväng på sannerudsmarkén först, sen red jag Cora 47 minuter, travade litegrann på min skogsväg. Cora var en arbetsmyra idag i traven och gick fint! Lite larvig i skritten bara, hade velat vända och gå hem men den där matten på ryggen var så envis, hehe! ;) Hon påpekade sadeln idag, eller så var det bara en ursäkt för att stanna, hon sa ju inget förra gången.

På kvällen hade jag MJ-kväll eftersom det är hans födelsedag! :)




You Are My Life

Once all alone
I was lost in a world of strangers
No one to trust
On my own, I was lonely
You suddenly appeared
It was cloudy before but now it's all clear
You took away the fear
And you brought me back to the light

You are the sun
You make me shine
Or more like the stars
That twinkle at night
You are the moon
That glows in my heart
You’re my daytime my nighttime
My world
You are my life

Now I wake up everyday
With this smile upon my face
No more tears, no more pain
‘Cause you love me
You help me understand
That love is the answer to all that I am
And I’m a better man
Since you taught me by sharing your life

You are the sun
You make me shine
Or more like the stars
That twinkle at night
You are the moon
That glows in my heart
You’re my daytime my nighttime
My world
You are my life




Happy Birthday Michael! <3 <3




Tränat X-ando lite

28/8
Idag red jag Sara 40 minuter, 3,6km. Hon fick jobba! Hon hade glömt hur man släpper bettet först men kom snart ihåg igen! ;) Jobbade på fint sen! Trav ca 2km. Klippte manen också.
Sedan red jag Chantelle också, samma runda men det tog 35 minuter. Trav ca 2km med några galoppfattningar, gick jättebra! Fin lugn galopp med huvudet lågt! :D
Fröja fick såklart ompyssel och mediciner.

27/8
Red X-ina, provade nya tränset och tyglarna som jag råkade köpa på w-tävlingen jag var och tittade på. De sålde begagnat. Passade ju mycket bättre med tyngre westerntyglar till bettet! :) Red 3,6km, 39minuter. Trav ca 2,5km med några galoppfattningar som gick jättebra! X-ina lär sig snabbt! :D
Sedan tog jag in X-ando och borstade och kratsade hovarna, han skötte sig bra och stod still. :) Sen tog jag honom i en långlina och gick ut på lilla fältet där vi tittade på grinden, gick över bommar och över pallen. Då menar jag ÖVER pallen, haha! Han blev jättelång och klev över den! Han klev upp med framfötterna några gånger också, men den va ganska skum tyckte han. :) Sen gjorde vi ledövningen, gå med och stanna när jag stannar. Först såg han pigg och glad ut, sen blev han sur och piskade med svansen när jag krävde att han skulle lyssna, för att sedan börja "licking and chewing". ;) Vi gick också upp på en typ plywoodskiva som låg bredvid sandhögen, den gick han på direkt och kunde till och med stå kvar still när jag fotade! :D Sen fick han ledigt, ville busa i sanden, men så började han äta den istället, då gick vi in i stallet istället där han fick en avrivning och äpple i vattenhink som han fick klura med, hehe! :) Han har ju inte fått godis speciellt ofta så det ser ganska kul ut när han pysslar med äpplet, håller det i munnen och snuttar på det och sen blir det en gegga när han mosar sönder det och har det kvar i munnen! ;) Kul kille!

X-ina med nya tränset:


Pannbandet:


Lillgubbe X-ando:


Gubbe på plywoodskivan:


Gubbe jobbar på med äpplet:


Bus i sanden:


Mor och son:


26/8
Idag red jag Cora 2,6km, 35 minuter, i skogen. Provade vanliga sadeln, hon sa inget! Hade fårlurv på gjorden. :)
Sedan kom Lovisa och red Sara och jag Chantelle. 6,5km, var ute 1 timme och 11 minuter. En runda jag inte ridit så mycket men den är himla trevlig! Förut fanns en lös hund på den rundan så jag har undvikit den, men nu är vovven inte kvar! En bit i skogen och en bit grusväg. Vi travade och galopperade på vägen, och idag höll Chantelle sig lugn, jag red först! :I
Fröja var piggare idag, svullnaden går ner mer! :)


Skum skada

25/8
Var till Askersund en sväng på fm och införskaffade finadynet från apoteket och salt och mineraler till fåren på "affären som va granngården förut". ;) Gjorde rent såren och gav Fröja medicinen sen. Hon hade 38,8 i temp. Mycket mindre svullet på skanken idag! :)
Lovisa kom hit och vi red Sara och Chantelle bort till porsavattnet. Tog 1,5 timme, vi travade där det gick, tog några galopper i backarna och skrittade i skogen. :) Chantelle blev lite vild och galen när Sara kom lite före, så hon kastade med huvudet, kickade bakut och hej o hå! :s Håller man gör hon så, släpper man racear hon ikapp! :I

När vi ridit tycker Esther det är kul att busa i sandhögen, Chantelle undrar vad hon pysslar med! ;)


Haha! ;)


Så här nöjd var Sara efter ridturen:


Fröjas sår, ser inte mycket ut på den här bilden:


Svullnaden har gått ner mycket sen igår




24/8
Veterinären var här och tittade på Fröja, det blev pencillin i sju dagar och finadyne i fem. Fick sin vaccinering samtidigt också. Hon hade 39,2 i temp. Lite stel men inte halt.
Red X-ina ca fem kilometer idag, travade ungefär 3,5km. Tog väl 50-60 min, hade inte gps:en på mig och glömde kolla klockan när jag kom tillbaka. ;) Gjorde flera galoppfattningar också, X-ina blev taggad, hehe, så hon ville fatta hela tiden! :) Jösses vad fint hon går! Efter några galopper kom ryggen också! :) Fick spänna upp bettet ett hål bara, hon la tungan över och grejade först. När jag spände upp blev det liite mer stöd i handen, men hon är väldigt lätt med det här bettet! :) Hon gör skänkelvikningar, sluta och öppna också! :* Söta X-ina! :)
På kvällen var det dags för ridledsmöte. Kawa åkte idag också.


23/8
När jag var ut och kollade hästarna idag så upptäckte jag att Fröja har skadat sig!!! :( Hela bakbenet är svullet, lårkaka och massa konstiga sår på utsidan och fram/insidan vid bakknäleden ungefär.
Berit (grannen) var hit och tittade, hon tyckte veterinären skulle titta på det och ev. pencillin ifall det kommit in nåt till leden. Så imorgon blir det vet. Hon hade 38,7 i temp.
Berit tittade på Cora också, men nu är hon inte konstig längre... :S Pulsen är bättre också. Ska prova rida henne och se.

22/8
Var iväg med Lovisa och spanade in FWR:s d-tävling med KM. Alltså westernklubben som finns här i krokarna. Fick inspiration och blev ju väldigt sugen på att prova ranchtrail. :) Kommer nog gå med i den klubben nästa år. :)
Det var en fjording med också som var jätteduktig! Kul att se! Och så fanns ett ekipage som jag kände igen från arabsportcupen som jag också tycker är jätteduktiga! Hon blev fö klubbmästare i flera grenar. :)

21/8
Idag var Lovisa här och red Sara, jag red Fröja. Vi red genom skogen i skritt, de kändes fräscha och pigga! :)
Idag blev Roxanne seminerad igen också!

20/8
Red X-ina klätterrundan idag, alltså fem kilometer. Travade ca två km med galopp i två uppförsbackar. Och så klätterbacken tre gånger upp och tre gånger ner förstås. :) Tredje gången upp gick det lite trögare än de två första, men ändå pigg! :) Duktig X-ina! Hon och Cora fick vara i nya hagen helt nu, pulsen är mycket bättre!
På kvällen kom Kawa hit, han hade en spelning i Falköping.

19/8
Gjorde lite nytt staket idag, släppte över hästarna till nya betet. Cora var där ca 30-40 minuter. Hon och X-ina får vara i gamla hagen inatt. (X-ina som sällskap). Pulsen ok, iaf inte värre. Nästan bättre efter betet! :o
På kvällen var jag iväg på styrelsemöte med fjordföreningen. :)


Här är kompisarna Gubben och Esther :)


Gubben kollar vad som finns under mattan :)




18/8
Red X-ina 40minuter idag, 3,5km. Trav 1,5km plus två galoppfattningar. Provade ett annat bett på henne, och det gick jättebra, oj så fin och lätt hon blev i munnen! :) Kanske att jag ska ta upp det ett hål nästa gång, vi får se, hon grejade lite med det, men hon la inte tungan över.
Sedan kom Lovisa, hon började skolan idag, så det blev på kvällen. Jag red Chantelle och hon red Cora. Cora hade kraftig puls idag också, provade några steg trav på grusvägen när vi red, men det gick inte, hon liksom struttade, hade bakbenen efter sig.. I skritten är hon helt normal och hon är inte ovillig på nåt vis. Men vi tog skogen i skritt för säkerhets skull. Ca 40-50 minuter. Araberna fick beta lite långt gräs i nya hagen ca 20 minuter efter turen.


slappa

17/8
Red en tur på araberna, Lovisa-Cora och jag-Chantelle. 6,5km, mest skritt, travade ca 500meter på gräs. Tog det lugnt eftersom jag tyckte Cora hade alldeles för kraftig puls i benen. Inga andra symtom dock, och hon traskade på ordentligt när vi red. :I Får hålla koll.

16/8
Idag var det bara slappa! Mamma åkte hem igen och Lovisa också. Plockade ur bilen och städade transporten på kvällen bara.

Billingeritten-09

15/8
Så var det dags! Vi lastade in två gulingar (Fröja och Sara) och åkte neråt mot Billingen! Mamma och pappa var med som hinknissar. Vi kom dit preciiis till bangenomgången då vi åkte lite fel på vägen, hehe. Lastade ur, Sara hade fått en reva på ena bakbenet i transporten, hur hon lyckats med det vet jag inte, men det var inte så farligt, gjorde rent bara. I förbesiktningen hade båda hästarna 44 i puls. De vile inte riktigt skiljas från varann så de gnäggade och kunde inte va still när den andra skulle springa upp! ;) Sen hade vi en stund på oss till start att äta, toa och sadla. Starten gick lugnt till, det var ingen som for iväg i full rulle, så vi kunde lugnt skritta iväg. När vi efter ca 500meter kom upp på grusväg började vi trava (hade skrittat fram ca 20 minuter innan start). Vi gick om två-tre ekipage så vi låg först i början, haha! ;) Det var en Clear Round så det var ju ingen tävling vem som kommer först. Första slingan var 32km. Banan var lite jobbig tyckte jag, det var så många långa bitar med leriga, steniga stigar där man inte kunde trava på första sträckan så vi kunde inte hålla den snitthastighet som jag hade tänkt. :I Båda hästarna låg på i början så vi fick hålla in dem, men de lyssnade iaf och ingen stack. :) Fröja var larvigare än vanligt, hoppade hit och dit och tvärnitade för allt möjligt som hon tyckte var livsfarligt! Lite tröttsamt efter ett tag! :/ Och så smittar det ju av sig på Sara, ibland frös båda fast i marken! ;) I vet.grinden kollade jag med pulsmätaren ganska raskt, det var ju så svalt väder och enligt den kunde vi gå in i grinden, Fröja fick 44 och Sara 52 i mellanpuls! Jättebra ju! Vi hade också skrittat in sista kilometern in. Efter lite fibbel med Saras vet.kort i grinden så vi fick vänta kunde vi kasta i oss lite käk och hästarna åt och drack. Våran paustid gick ju när vi aldrig fick tillbaka kortet! :S
Så det var snart dags att sadla på och ge sig iväg igen! Då började det småregna också. Vi gick ut ungefär fem minuter efter våran uttid, måste ju hinna äta upp också! ;) Andra slingan var 18 km och gick på ett helt annat ställe än första. Mycket bättre väg! Kunde trava mestadels och det blev några härliga galopper också, och hästarna kändes fräscha! Småregnade hela tiden, men det gjorde inte så mycket, vi var varma ändå! ;)
Vi började skritta ca 500 meter från mål och slutpulsen blev 44 för Fröja och 52 för Sara! :D Och båda såg fräscha ut i besiktningen! Jättekul! Det var ju både Saras och Lovisas första distansritt! :) Toppen!
Första slingan tog 3 tim 37 min. Snitthastighet 8,8km/h. Pulstid 13min 45 sek. Andra slingan tog 1tim 46min. Snitthastighet 10,1 km/h. Total ridtid: 5 tim 23 min. Snitthastighet: 9,3 km/h.
Efteråt ville de gärna åka hem och traskade raskt iväg hemma i hagen! :) Mkt bra mkt bra!

Lovisa och Sara tv och jag och Fröja th i galopp! :)


Lovisa och Sara ute i skogen ;)


Träning och hovslagare

14/8
Idag kom mamma hit, hon ska hinka åt oss på Billingeritten imorgon. :) Lovisa anlände också. Det blev puts av sadel och träns, packning och bad för Sara och Fröja! :)

13/8
Långtur i skritt för Fröja och Sara idag, Lovisa var här. Vi var ute i ca 1 tim o 40 min, tror att det blev sju kilometer. Gick igenom skogen mest. Laddar nu!

12/8
Idag var jag först till Askersund och handlade lite.
Sedan körde jag X-ina för första gången!!! :D Fick göra en liten anordning för att vagnen skulle sitta kvar, den har ju ingen svängel längre, så jag kunde ju inte ha draglinor. Hade inte gjort detta med nån annan häst! Bakselen var dessutom för lång tillsammans med vagnen. Hon sa ingenting när jag tog på och av skaklarna några gånger först, så jag satte fast det hela och satte mig i och körde iväg. Inga som helst problem! :D Fick kliva av några gånger när vägen lutade lite neråt, så inte vagnen skulle åka in i rumpan på henne. Den var väldigt nära nån gång, men hon brydde sig inte. :) Hon är stadig gamla Bettan(X-ina)! Haha! ;) Körde ner till grannen och tillbaka, alltså en kilometer. X-ina ska ju vara körd förut, åtminstone en gång med rockard och en gång med släde hos förra ägaren, men innan det vet jag inte. Så jag tar det försiktigt. Sist jag tog på skaklarna blev hon ju så upprörd, men nu var det tydligen en annan sak! ;)
Idag hade Roxanne och Rojin hovslagare på stationen.

X-ina framför vagnen:



11/8
Lovisa var här, hon red Sara och jag Fröja, vi tog klätterrundan, dvs skritt 500m, trav 1,5km, in i skogen, klättra upp o ner tre gånger, trav 1,5km, skritt 500m hem. :) Sammanlagt fem km. Tog 45 minuter.
Sedan red vi Cora och Chantelle sex kilometer, varav trav ca 3,5-4km. Ca 55 minuter. Mkt bra! De var lite larviga bara, men höll sig i skinnet! :) Har skaffat ett till distansträns nu, så det provades idag både på Sara och Cora!

Här är Cora stilig i nya tränset:


Cora igen:


Chantelle i det gröna tränset:



Tyvärr var en av kisseungarna borta när jag kom hem efter sportcupen, och han har inte dykt upp igen, så nu är de två kvar. Här är sötnosarna som jag kallar Åskan och lilla Black Pearl:



10/8
Jag red Fröja och Lovisa-Sara sju kilometer, varav trav sex km. Vi tog några galopper också, 50 minuter.
Tömkörde X-ina med nya selen sen! :) Hade på kedjerepen, svängel och sen även däcket. Gick på fältet, ner till grannen och sen ut i terrängen bland ormbunkarna som ska massakeras! ;) Utan däcket där inne. Allt gick bra, Lovisa fick prova hålla i tömmarna lite också ute på grusvägen. :)

X-ina med däcket:



9/8
Idag var Esther och jag iväg på utställning! Det var en nationell hundutställning i Askersund. Träffade några andra kelpies, delägaren i Esthers uppfödares kennel och en australiensk domare som var med henne! :)
Vi var med i öppen klass och så här blev omdömet: "3 år. Liten nätt tik med utmärkta proportioner. Feminint uttrycksfullt huvud där dock nosparti och underkäke skulle ha .... mer kraft. Saknar P1 v.ök. Välformade ögon. Brett placerade öron av bra storlek. Något spetsiga. Aningen kort hals. Bra manke. Välvinklat framställ. Något knapp knä och hasvinkel. Kort, brant kors. Har förutsättningar för bra rörelser men visar ingen riktig geist idag." Blev ett blått band och fina lovord. :) (Där jag skrivit ...... kunde jag inte klura ut vad det stod på pappret :S) Hon tyckte jag skulle öva på traven och visa igen! :) Fick tips av några andra hur jag kan träna upp hennes trav också, jättebra! :) För övrigt så tyckte den australiska domaren som var där och tittade bäst om Esther av de som var där!!! :D Och hon sa att hon hade beautiful eyes flera gånger, och att hon har en fin blå färg (ögonen ska matcha färgen på kelpie). Hon höll med om att hon skulle kunna visa bättre rörelser också.
Kawa åkte hem på fm.
På kvällen kom hovis igen och skodde Sara, hon fick sulor runt om också.

8/8
Tog in hö på kvällen, annars hade jag slappdag med Kawa. <3

7/8
Idag red Lovisa och jag ca 12km på Sara och Fröja. Trav ca nio km. Bra! Sara verkar piggare än Fröja! :D
På kvällen tog vi in lite mer hö.

6/8
Först var det hovslagaren igen på fm. Chantelle blev skodd. Hovis hade inte fått in några sulor än, så vi väntar lite med Sara.
På em red jag Fröja och Lovisa Sara fem kilometer genom skogen i skritt. Några klätterbackar blev det ju också, går inte att undvika här i Tiveden! ;) Sara fick ha pulsmätaren på, men jag undrar verkligen om den visar rätt...! Iså fall har hon väldigt bra puls! Vi var ute en timme och 10 minuter. Kawa kom hit på kvällen. :)

5/8
På morgonen kom hovis, skodde X-ina och Cora och verkade X-ando. Till och med lillgubbe skötte sig idag! :D
Sen skulle Lovisa och jag ha ridit en längre träningstur, men jag fick migrän istället, så det blev till att halvsova på soffan hela dagen.... :( Blä.

4/8
Jag red X-ina idag, först lite på fältet och hoppade lite över småhindren! :) Kul! X-ina gillar ju verkligen att hoppa! Hon tar sats och vill mot hindren även när vi bara ska rida runt, haha! ;) Sen gick vi lite ut också och travade i fin form och gjorde två galoppfattningar. MKT bra! :D

3/8
Idag var Lovisa här och red Sara, jag-Fröja. Klätterrundan, ca 50-55minuter, 5,5km. Trav tre km. Bra! Sedan tog vi samma tur med araberna, Lovisa-Cora och jag-Chantelle. Tiden blev lika, enda skillnaden var att vi tog en galopp också, och den gick MKT bra! :D Chantelle fattade fint och gick i form i galoppen! :D Cnorris hade skött sig bra också! :)

Grönt kort, kallblodspremiering och Lilje-besök! :)

2/8
Vi hann med en ridtur på förmiddagen innan Lilje skulle hem, så jag red Cora och Lilje X-ina en sväng genom skogen. 3,5 km och 45 minuter. Trav och en liten galopp fick vi till också. :) Nice.
På em red jag Chantelle, 3,4 km, 33 minuter. Trav ca en kilometer och tre galoppfattningar som var MKT bra!!! :D Red i bomlösa sadeln nu och det går mkt bättre! :)
Roxanne seminerad idag!

Lilje och X-ina i skogen:



1/8
Idag åkte jag, Lilje och Lovisa iväg en sväng. Först hälsade vi på hos Roxanne och Rojin på seminstationen, klappade och fotade. :) Hon kommer bli seminerad igen i helgen förhoppningsvis!
Sedan åkte vi till Kvinnersta och tittade på kallblodspremiering. Vi såg fjordhästarna och haflinger. X-andos pappa Minos 224 visades, så jag fotade! ;) Och sen visade min kompis Jessica sitt haflingersto med hingstföl, gick ju jättebra! :D Shoshone fick 42p och Nanghial fick 41p! Super!

Rojin






X-andos pappa Minos 224




Jessicas fine Nanghial


Den stolta modern Shoshone




31/7
Idag red vi en längre tur, Lovisa kom med också. Jag red Chantelle, Lilje-Fröja och Lovisa-Cora. 12 kilometer, nästan två timmar tror jag det tog. Bra träning för Chantelle och Cnorris! De fick gå genom vatten och hoppa dike, och jösses vilka hopp de båda tog vid ett dike! :o Hehe, men både Lovisa och jag satt kvar! Det var ju inte i fart, skritt ner och tvekan, sen jättehopp, haha! ;) Vi travade och galopperade flera gånger också, kul! :) Lite regnigt väder bara, men kläder efter väder...

30/7
Idag hämtade jag min gamla kompis Lilje (ja, Anna heter hon egentligen, men jag kallar henne Lilje) vid tåget i Laxå. Ska vara här över helgen, vi kallar det rid-och MJ-helg! ;) Vi red en sväng direkt, Lilje fick rida Sara och jag red X-ina. Blev ca 35-40 minuter, lite trav och en galopp. Lagom början för en som inte ridit på fyra år! :)

29/7
Idag kom Lovisa, vi red och mötte Anna och Lovisas kompis som är och hälsar på. Jag-Chantelle, Lovisa-Cora. Anna red Carmenzita och kompisen Amelia fick rida Ribell, Annas andra häst. Vi möttes och red en tur mest i skogen, blev 7km, 1 timme och 25 minuter. Mest skritt, liite trav.
Sedan red jag Fröja, först på fältet, travade på volt, skuttade över några små hinder, mjukade upp sidorna, flyttade bogarna lite och släppa bett, sen 1km ute på vägen, halva trav, halva skritt hem. Hon var väldigt hård i vänster tygel idag.

28/7
Red Sara 25 minuter på fältet idag, 7min skritt, ca 15 min trav och 5min skritt sen. Mkt bogflytt, släppa bett och mjuka upp. Länge sen jag red Sara och det märktes! Gick också över pallen, genom L och genom grinden en gång. :) Duktig! Hade svårt att få in bogen i vänster varv på volten i trav bara, men till slut gick det! Phu säger jag bara, fick kämpa! ;)
Flyttade fåren idag också. Fixade med X-inas sår.
Roxanne blev ultraljudad idag, det fanns något där, men det var för litet för dräktighet, så hon kollas igen på fredag. :I

27/7
Idag var det dags för Lovisa att ta Grönt Kort! Jag hade ordnat så en prov-människa kom hit och fixade allt. Först fick Lovisa göra ridprovet, hon red X-ina på fältet i alla gångarter och det gick bra. Sen var det häst vid hand, och det gick också bra. Så var det teoriprovet kvar, och det klarade hon också galant! :) 26 och 2/3 rätt av 28! Bra gjort! Så nu får hon tävla! Bara att anmäla oss till Billingeritten nu! ;)
På eftermiddagen red jag Cora 35minuter, 2,63km.  Först på fältet, över bom, stod vid grind, över pall och flyttade delar. Lite trav, sen ut på vägen i trav. Hon försökte stanna några gånger, men jag snurrade runt henne som Lolo föreslog, och det funkade ok. Hon tröttnade och gick fram fint sen. :)

Arabsportcupen-09

26/7
Tittade på riksklasserna i western, sedan lastade Chantelle på sig själv och vi åkte hem! :)


25/7
Idag var det utställning! Det var 17 hästar med i klassen, och Chantelle tog fram showhästen i sig (äntligen)! Jag visste ju att den fanns där, men den har stannat hemma när vi varit på utställningar tidigare! ;) Nu var det iaf show! :D KUL! Fick raden 7-9-6-7-7 =36p och det blev en tredjeplats, gul rosett!!! :D Härligt! NIA på traven! Så stolt matte!
Stannade och tittade resten av dagen och gick på middagen på kvällen. Nice.









24/7
Idag var det dags då för Chantelles första westernklasser! Vi började med en trail, Chantelle skyggade för ridhusväggen på vägen in på banan, hehe. Banan började med en smal järngrind som såg fasansfull ut, men hon gick fram och jag fick av haken. Hade tänkt ta den bortåt, men Chantelle backade så jag fick den mot oss istället. Så trampade hon på ena stödgrejen och det sa klonk, hjälp! Chantelle hoppade genom grinden, sen sträckte jag mig fram och stängde den iaf. Sen var det skritt över bommar, börja jogga, svänga runt och jog över bommar. Sakta av innan bron som var ganska lång och högre än vad vi övat på, men hon knallade upp så fint och gick över! MKT bra! :D Sen jog över bommar, svänga runt, in mellan bommar och halt. Sedan backa två bomlängder mellan bommarna. MKT bra ryggning! :D Sen var det galoppfattning därifrån och ut, sen över bommar innan avsaktning, men det blev ingen galopp alls för oss. :/ Skritt över bommar och klart. Jag var så himla nöjd med de grejerna som gick bra så det kändes inte alls som att vi blev nollade! ;) Men det blev vi ju.
Sen var det dags för western horsemanship. Mönstret gick ok. Först skritt, vid kon två jog, runt nr 3, typ snett igenom, vid nr 4 galopp o runt i en halvcirkel, rakt ner o jog-stopp-backa. Klart. Fick mkt sen fattning, men galopp iaf! :)
Railworken gick sådär, Chantelle kickade bakut i galoppen och ville rusa lite. Joggen och skritten går bra, lite snabbt bara. Lite på hugget bitvis i joggen också, ville galoppera! :I Vi fick en sjunde plats och vit rosett iaf! :D
Sedan var det pleasure, kände inte riktigt för det när vi skulle in, men gick in ändå. Galoppen gick ju tokigt, i ena varvet saktade jag av till trav istället. Hon busade bara. I andra varvet busade hon lite först också, men sen, sista gången jag fattade så gick det jättebra!!! :D Lugn och fin galopp med huvudet nere! :D Jag ropade BRAAAA inom mig! Hihi! Kunde ju inte vråla där! ;) Så med den avslutningen så blev jag nöjd med den klassen också! Och vi fick en åttonde plats och vit rosett. :) Med tanke på hur lite vi tränat så var det jättebra! :* Lilla Chantelle! <3


På framridningen:


Över bron i trailen:


Koncentrerad Chantelle ryggar i trailen:


Western horsemanship


Stoppat och ryggar i WH:




23/7
Idag blev det rengöring av X-inas sår och Chantelle fick bada innan vi styrde kosan mot Strängnäs! :)


Träning

22/7
Red Chantelle en kortis och provade sporrarna. Visst, galoppfattningarna gick väl bättre, men hon var på hugget i traven istället! :I Packade för resan imorgon.

21/7
Idag red jag Chantelle och Lovisa red Cora, ca en timme. Först på fältet, genom grinden, över pallen och trav på volt. Cora stod bredvid grinden och travade på fyrkantsspåret. Sedan red vi ut och gjorde galoppfattningar. Chantelle kickade bakut hela tiden, tills jag insåg att jag nog höll henne för hårt, (för att hon inte skulle rusa in i galoppen som hon gjort tidigare) provade på lång tygel och det blev några halvdana fattningar då. Orkade dock inte hålla galoppen. Bra ändå. Kanske ska prova sporrarna?

20/7

Lovisa var här, hon red Sara och jag red Fröja fem kilometer. 38 minuter, trav tre km. Flera galopper också, hästarna var pigga! :D Sedan fick Lovisa rida X-ina på fältet, skritt, trav och galopp på fyrkantsspåret, provade grinden och gick en gång över pallen. Gick bra! :) Bytte på X-inas sår också, ser bra ut.

19/7
Tränar ju Chantelle nu inför arabsportcupen. Först red jag på fältet, provade nya grinden som pappa byggde åt mig (han byggde stolparna, så hängde jag en röd plastkedja mellan). Gick över pallen också. Travade på volt och över bommar. Sen ut och gjorde galoppfattningar från trav. Ganska bra, men sparkar lite bakut varje gång. Ca 50 minuter blev det sammanlagt.

RSS 2.0