Sara & Chantelle

Idag var det kallt, dvs fruset och hårt i marken.. Red Sara  men hon var så ajig i tassarna så vi gick hem igen.
Körde Chantelle med däck igen, först 1km upp till oxmossen, där lämnade vi däcket och gick i skogen där de har huggit och kört ut så det var massa ris, ljung och diken och annat bra. :) Sen gick vi till däcket igen och gick kilometern hem igen. Hon var SÅ duktig! På hemvägen kändes hon riktigt lösgjord och började lyfta på svansen mer! (Avslappnad). Tog en timme.
Hade fotografen pappa med oss, så här kommer lite bilder!

image2

image3

image4

image5

image6

image7

image9

Om Roxanne, Sara & Chantelle

Idag har jag inte hunnit med någon häst, varit till revisorn som hjälper mig att starta upp mitt företag, och så har jag bakat och installerat bredbandet!
Men eftersom jag inte skrivit på några dagar tänkte jag berätta vad jag gjort sen sist!
Red Roxanne igår, full rulle på henne i trav och galopp (som vanligt)! I skritten bortåt är det trögt, men hemåt går bra! Hm!
Har ju ridit/tränat Sara varannan dag, och för varje gång har det blivit bättre! Och nu sist, i förrgår, blev det många "test". Vi red förbi ett sort traktorliknande monster med tentakler över huvudet på oss som hon inte blev rädd för! När vi var hemma och jag satt av för att gå genom grindarna (där hon farit fram förut flera ggr) så höll hon sig i skinnet bakom mig hela vägen upp, och stannade när jag stannade. Såg att hon sneglade bakåt dock och ville öka, så det var bra! Sen stod hon helt stilla i stallet och nu när jag bara nuddar lite lätt i nacken tar hon ner huvudet till golvet!!! :D Vilken tjej! Och vilken skillnad! Sen släppte jag ut henne i hagen och skulle hämta Chantelle. Hon gick efter mig ner genom hagen, i skritt. Obs, förut brukade hon ha brått till polarna! Sen såg vi de andra på håll och jag märkte att hon ville öka. Först tänkte jag släppa förbi henne, men jag ändrade mig och tog min position framför henne igen, hon vände huvudet bort och anslöt igen bakom! Hehe, sen fick jag storhetsvansinne (som mamma skulle sagt), och tänkte att "undrar om hon följer om jag springer..?" Det fick bära eller brista, jag sprang! Sara travade glatt efter och jag stannade. Och hon också! 8o :) Åååhh, vad matte blev till sig i trasorna, så stolt! Då var jag tvungen att krama om henne, klia lite och sen släppte jag henne iväg. :D
Red Chantelle en tur också (i förrgår) och det gick bra, hon fick jobba och trava lite mer och hon tyckte nog att det var lite jobbigt, men när vi skrittade hemåt på lång tygel frustade hon förnöjt!
Natti för idag!

image1
Sara


Duktig Chantelle!

Hej hopp!
Nu har det gått några dagar sen sist, Sara och jag har fortsatt vår diskussion och det blir bättre och bättre!
Idag red jag först Roxanne en timme, både på grusväg och i skogen. Hon var springsugen och ville mest galoppera! Skönt att få arbeta sa hon! :)
Sen skulle jag köra Chantelle med däck efter svängeln för första gången, och det gick jättebra! Hon tvekade lite först när hon kände tyngden, men sen knallade hon på duktigt och arbetade fint! Hon reagerade lite när vi skulle göra en sväng och gå tillbaks, då kom ena draglinan mot ytterbenet och det var ju lite mer motstånd i den när däcket var efter, så då hoppade hon iväg lite, men stannade direkt när jag tog i tömmen och sa whow. Jag hade gjort en anordning så att jag höll i ett rep som däcket satt i, och när jag släpper repet lossnar däcket från svängeln. Jag släppte, men på något vis så gick repet iaf av. Mitt favoritgrimskaft var det! Typiskt. Gjorde ny anordning och fortsatte tillbaka, hon var lite spänd först, men slappnade sen av igen och utan problem var vi vid stallet. :) Jätteduktig tjej! Vi ska göra det ett antal gånger till innan vi går vidare till nästa steg. Kul när det går framåt!
Hej svejs!

Sara

Det blev bara Sara idag, hände grejer så det tog längre tid än jag tänkt! Först skötte hon sig ok i stallet och sen när vi gav oss iväg kändes hon först lite kort i steget, men slappnade snart av och längde på kliven.. Men hon höll på som om hon hade ett monster i hasorna, och när vi varit ute 40min så började hon fara iväg flera ggr, men jag kunde varken se eller höra nåt "farligt". Så jag började jobba henne lite i skritten istället så hon fick annat att tänka på och det gillade hon! Duktig flicka! Innan vi var hemma gav jag långa tyglar så hon kunde sträcka på sig lite men då började hon larva igen... :/ Fick hålla huvudet lågt på henne så gick det bra, men i speedskritt! Sen när hon  lugnat sig igen satt jag av och skulle gå sista biten, men då började hon fara fram förbi mig igen, och det har vi ju diskuterat förut så hon fick backa fort som sjutton! Gjorde det flera gånger till men till slut gick hon bakom mig och behärskade sig. Jag såg att det var svårt, det ryckte i henne! Men hon stannade när hon skulle och vi gick ett steg i taget in i stallet. BRA! Sen stod hon blickstilla i gången medans jag klädde av sadel och träns. Tog ner huvudet ordentligt när jag tog tränset! JÄTTEDUKTIG! Borstade lite extra och pillade på juvret som var såå skönt! :) Gick sedan ett steg i taget ut ur stallet och hon hade huvudet låågt hela vägen ut till hagen! :) En stolt matte kliade på manken och Sara gosade lite innan hon gick! :D
Mycket nöjd matte avslutade där!
Så Chantelle fick vänta till imorgon, då ska vi tömköra med svängeln!
Ha det gött!


Första inlägget!

Jaha, nu har jag skaffat en blogg då, som alla andra... ;) Det var ullkoftan Ullis fel. Haha! Får se hur ofta jag kommer skriva bara, kanske blir mer när jag får bredband! Ska väl ordna nån sorts presentation sen, men nu har jag inte tid, ska ut och rida Sara bråkstake och tömköra Chantelle med svängel igen. Inkörning pågår! :) Haft lite feber så jag har varit inne och slappat halva dagen, men nu får det vara nog! Hörs senare! //Camilla

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0